Minden Landini típusnál rendkívül fontos a hajtómű megfelelő működését biztosító kenőanyag minősége. Ez azért is különösen fontos, mivel minden Landini traktor hajtóművének és hidraulika rendszerének olajfelhasználása ugyanabból olajtartályból történik. Ez abban az esetben jelenthet komolyabb problémát, ha a traktorral húzott munkagépek is különböző minőségű olajjal vannak ellátva, ami a munkák során, a hidraulika rendszer működtetése végett keveredik erőgépünk hajtóműolajával.

A különböző minőségű olajok keveredése során erőgépünk hajtóműolajának viszkozitása, adaléktartalma, kenési tulajdonságai fokozatosan romlanak, ami veszélyezteti annak működését. Abban az esetben, ha még a kötelező olajcsere is elmarad, az elhasznált, elnyírt olajunk kenési hatékonysága minimális lesz, ez végső esetben a hajtómű tönkremenetelét okozhatja.

Ennek elkerülése érdekében csökkentsük az olajkeveredés lehetőségét a minimálisra, ha van lehetőség, az erőgép olaját használjuk a munkagépbe is, ezzel növeljük a hajtómű élettartamát, illetve kötelező szervizeit minden alkalommal időben végeztesse el szakembereinkkel!