Üzletági hírmondó: teszünk-veszünk májusban is!

Üzletági hírmondó: teszünk-veszünk májusban is!

2017. május 16. kedd.
  (Gépek)

Az AXIÁL Kft. hagyományos Gépüzletága sem unatkozik májusban. Kollégáink fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy bemutathassák Önöknek a minket meggyőzött, ugyanakkor az általunk forgalmazott technológiákat és gépeket.

 

MONOSEM vetés oktató jelleggel

Cégünk évek óta elhivatottja a helyi gépbemutatóknak, amennyiben ez összekapcsolható oktató jellegű tevékenységgel, akkor ez külön öröm mindenki számára. A csornai telephelyünk területi képviselőjének, Varga Zsoltnak a szervezésében végeztünk kukorica- és napraforgóvetést Mosonmagyaróváron. A hallgatók RWA Magyarország vetőmagjaival dolgoztak. Hasonlóan, mint márciusban most is a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszertudományi Kar hallgatóival közösen végezték a folyamatokat. Dr. Kukorelli Gábor vezetésével minden fontos és szükséges feladatot elvégezhettek, megtapasztalva a vetésnél felmerülő beállításokat, ellenőrző lépéseket. A cél továbbra is, hogy a hallgatók, a leendő gazdászok megismerjék a gépeket. A vetést egy FENDT 516 VARIO S4 traktor és MONOSEM NX szemenkénti vetőgép végezte. 5 féle kukorica és 3 féle napraforgó vetőmagot vetettek el egy-egy mintaparcellába.

Szöveg és kép: Lisz Péter, termékmenedzser

 

 

Komposztszórás ANNABURGER-rel

Egyik ügyfelünknél problémát okozott a komposzt egyenletes, pontos kiszórása. Ebből az anyagból 3-4 tonnát lehet kiszórni hektáronként. Ezt csak röpítő tányéros rendszerrel lehetséges megoldani, ezért ajánlottuk az ANNABURGER trágyaszórót, amely ideális ilyen munkák elvégzésére. A tányérok úgy dolgoznak, mint egy műtrágyaszóró. A hidraulikusan mozgatható szabályozó zsalu beállításával, valamint a lehordó lánc és a traktor sebességének változtatásával kb. 2 tonna/hektáros szórási teljesítményt állítottunk be. A fentiek változtatásával gyakorlatban tetszőleges mennyiséget tudunk kijuttatni. A gyakorlat jól sikerült, 18 méter szélességben egyenletesen szét tudtuk teríteni az érett anyagot. Nem utolsósorban a munka minősége meggyőzte ügyfelünket, aki meg is rendelte a gépet.

Szöveg és kép: Angeli Gyula, termékmenedzser

 

 

LEEB permetező körút

Idén is megkezdtük a HORSCH LEEB permetezők körútját. Újdonságként a vontatott permetező mellett az önjáró permetezővel is megismerkedhetnek az érdeklődők. A vontatott permetező egy 8000 literes tartállyal és 36 méteres kerettel szerelt GS 8 típusú permetező, mely a vontatott LEEB permetezők közül a legnagyobb kategóriát képviseli. A PT 350 típusjelzésű önjáró permetező a maga 5000 literes tartályával és 36 méteres keretével magasodik a növénykultúrák fölé.

Szöveg és kép: Szabó Gábor, termékmenedzser

 

A bemutató részleteivel kapcsolatban és gépeinkről területileg illetékes üzletkötő kollégáinknál érdeklődhet!