SULKY TRAMLINE SX vetőgép: kis – és közepes gazdaságoknak tervezve

SULKY TRAMLINE SX vetőgép: kis – és közepes gazdaságoknak tervezve

2017. július 25. kedd.
  (Gépek)

A SULKY 1936 óta foglalkozik vetőgépek és műtrágyaszórók gyártásával. Gazdag tapasztalatainak, átgondolt fejlesztési stratégiájának köszönhetően gépeik az európai mezőgazdaságban jelentős szerepet töltenek be.

A SULKY TRAMLINE SX hagyományos technológiába illeszthető vetőgép, de lazított-tárcsázott talajon is megállja a helyét. Megbízhatósága és precizitása egyedülálló a kategóriájában, így egyaránt alkalmas aprómagok és kalászosok vetésére is. A 3 méteres vetőgép teljesítmény igénye 80-100 LE, óránként területteljesítménye pedig 2,5-3 ha. A gép akár 1000 literes magtartállyal, LS 2.30 tárcsás csoroszlyarendszerrel és művelőnyom-automatikával rendelkezik alapfelszereltségben. Az LS rendszer előnye, hogy a csoroszlyanyomás állítása felsőrugóterheléssel van megoldva, így a csoroszlya önsúlyából is el tudunk venni, ha az előírt vetési mélység ezt követeli meg, ugyanis lazább talajon könnyen előfordulhat a mélység ingadozás abban az esetben, ha nem ezzel a rendszerrel van a gépünk szerelve. Beállítása nagyon egyszerű és logikus így a lehető legkisebb a hiba lehetősége. Korábban már megkérdeztük partnereinket a fenti állítások gyakorlati jelentőségéről.

 

 

Vigh György – Gelse

250 hektáron gazdálkodunk, mellette bérmunkát is végzünk. A gazdaságunk elosztva repcét, búzát, árpát és szóját termel. A régebbi román vetőgépünket cseréltük le a SULKY SX 3-ra. Gépparkunk főleg az AXIÁL Kft.-től származik. Az eddigi tapasztalataink, mind szerviz, mind alkatrész szempontjából nagyon kedvezők voltak, ezért döntöttünk a SULKY vetőgép vásárlása mellett. Munkája teljesen igazolta is az előzetes, más gazdáktól is kapott információkat, könnyen beállítható, és grammra pontosan tartja a beállított értéket. A SULKY ULTRON MS elektronikával precízen nyomon tudjuk követni a működését. Nagy előnye, hogy karbantartást nem igényel, a széles gumizásnak köszönhetően pedig nedvesebb talajon is tudunk dolgozni. A döntésünket ezek mellett az is alátámasztotta, hogy a szójavetésben is jól dolgozott, mind a mennyiség, mind a pontosság szempontjából.

 

 

Ifj. Jóna István – Uraiújfalu

Vasmegye észak keleti részén gazdálkodik, 240 ha –os területen. Búza, repce, napraforgó, kukorica alkotják a vetésforgót. A SULKY SX 4 vetőgépet 7 éve vásároltam, egy Kühne gépet cseréltem le a beruházással. Évente 130-170 ha-t vetek el magamnak és repcét bérbe is szoktam vetni a környékbeli gazdáknak, akik nem tudják az aprómagot megfelelően elvetni a saját gépükkel, ez kb. 30-50 ha évente. A vetőgépet azért vásároltam, hogy pontosan tudjon vetni megfelelő csoroszlyanyomás-állíthatósággal és a megbízhatóság is fő szempont volt. A tartály kapacitást is jól ki tudja használni búzából napi 30-35 ha-t vet el. A géppel szemben támasztott követelményeknek maximálisan megfelelt gond nélkül használta eddig a gépet. Nagyon pontosan be tudja állítani aprómag esetében is és a csoroszlyanyomást is a vetési körülményekhez tudja állítani.

 

A jövő sikerét még idén el kell vetni, azért, hogy Ön is így tehessen, most a SULKY TRAMLINE SX vetőgép akciót hirdettünk, amely 2017. szeptember 30-ig illetve a készlet erejéig érvényes. Részletekért keresse területileg illetékes gépértékesítő kollégáinkat!

 

Szöveg: Lisz Péter, termékmenedzser

Kép: AXIÁL Kft.