Phil Hogan EU-biztos látogatása a CLAAS-nál

Phil Hogan EU-biztos látogatása a CLAAS-nál

2017. július 22. szombat.
  (Gépek)

A digitalizáció és a klímaváltozás volt a két fő téma a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős EU-biztos, Phil Hogan a CLAAS németországi központjában, Harsewinkelben történt látogatásának középpontjában. 

A látogatás során Thomas Böck, a CLAAS Konszern vezetőségi tagja informálta a politikust arról, milyen megoldásokat tud a CLAAS nyújtani az intelligens elektronika és szoftverek terén abból a célból, hogy a mezőgazdaság munkafolyamatait még hatékonyabbá tegyék. 

Egyre inkább arra koncentrálunk, hogy a földeken és a gazdaságokban minden munkafolyamatot digitális hálózatba foglaljunk, úgy, hogy az egyes gépek fejlesztéseit se hanyagoljuk el.” mondta Thomas Böck, aki a CLAAS Konszernvezetésében a technológiáért és rendszerekért felel. „Minden, így nyert adat alapvetően a gazdálkodó tulajdona, és ő dönti el, kinek adja át ezeket használatra.

 

Fogadás Harsewinkelben, a CLAAS Technoparkban, balról: Volker Claas, Helmut Claas, Phil Hogan, mezőgazdaság és vidékfejlesztés EU-biztosa és Thomas Böck, CLAAS Konszern vezetőségi tag. Találkozójuk célja a tapasztalatcsere volt a digitalizáció és környezetvédelem témakörében.

 

Az EU-biztos nagy érdeklődést mutatott a CLAAS kezdeményezése iránt, amely projekt keretein belül a német gépgyártó Európa-szerte különböző egyetemekkel és szövetségekkel együttműködve azon dolgozik, hogy a széndioxid-kibocsájtást jelentősen csökkentsék. A mezőgazdasági gépek részecske- és nitrogénoxid-kibocsájtása az elmúlt 15 évben több mint 90 százalékkal csökkent. 

A Technoparkban történt ünnepélyes fogadás után az EU-biztos gyárlátogatáson, majd egy hosszabb lélegzetvételű véleménycserén vett részt. 

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS

 

Phil Hogan, mezőgazdaság és vidékfejlesztés EU-biztosa és Thomas Böck, Konszern vezetőségi tag, kihasználják az alkalmat egy közös fotózásra a CLAAS egyik legmodernebb, intelligens elektronikával szerelt traktora előtt.