Palettafrissítés az MX-nél

Palettafrissítés az MX-nél

2017. december 01. péntek.
  (Gépek)

„Merjünk újítani” - minden MX-brosúra ezzel a mondattal kezdődik, idén különösképp találóan jellemezve a francia gyártót, amely frontrakodók mellett munkaeszközöket, fronthidraulikákat és tömbsúlyokat is gyárt.

Az alapvetően rakodóspecialista cég hetente átlagosan két traktortípushoz adaptálja eszközeit, így mára már 42 traktormárka több mint 7500 típusára szerelhetők fel a termékei, a kis kompaktokból akár a 300 lóerős monstrumokig.

 

A100: Az újonc

Az utóbbi időszak jelentős fejlesztése volt többek között egy teljesen új homlokrakodó-széria (A100), valamint egy korábbi család átdolgozása, és a kínálat bővítése.

Az új A100 három típusa az első MX-generáció: funkcionális, egyszerű, megbízható és kategóriájában igen kedvező árú rakodócsalád. Alapvetően alkalmi és/vagy könnyű használatra tervezték, garantálva a megszokott, kimagasló MX-minőséget. A mechanikus párhuzamvezetésű modellek 3,4-4,0 méter magasra képesek emelni maximálisan 1300-1700 kilogrammos terhüket. Széles körben alkalmazhatók univerzális traktorokhoz, 40-től 140 lóerőig, a különböző felszereltségi szinteknek köszönhetően remekül beválnak kis- és közepes gazdaságokban, önkormányzatoknál kommunális munkákhoz, vagy akár lovardákban, kisebb állattartó telepeken is.

 

 

U400: Az átgyúrt 300-as

A korábbi U300 család átdolgozását követően jött létre az U400. A mechanikus szintezés előd paramétereit alapvetően megtartották, de új típusok kerültek be a választékba, így a korábbi kilenc helyett most már 14-ből lehet választani 40-220 lóerős traktorokhoz. Kiválóan kombinálják az emelési magasságot és az emelőkapacitást, hatékonyak a mindennapi munkában, mint például a szilázskezelés, etetés, tárolási vagy tisztítási feladatok. A kínálatban megjelentek az erősebb „+”-os modellek (U400+), hasonló geometria mellett nagyobb emelési kapacitással, kivételesen nagy tömegek mozgatásához. A korábbiakhoz képest több fejlesztés is megjelent az U400-asokon. Ilyen például az integrált, lehajtható támasztóláb a gém alatt, ami tovább rövidíti – az egyébként is gyors – le- és felszerelés idejét. A hidraulikacsöveket és az elektromos kábeleket a rakodógém belsejébe tették, minimálisra csökkentve a sérülés veszélyét. Emellett dupla védelmet kaptak a különféle szelepek is.

 

 

T400: Új típusokkal erősítve

Az MX-prémiumszériája hét tagról 11-re bővült, négy T400+ típussal a nagyobb emelőkapacitás érdekében, speciális igényekhez. Ezek a rakodók – a kisebb testvérektől eltérően – már PCH jelölésű hidraulikus párhuzamvezetést kaptak, ami az MX saját fejlesztése és szabadalma. A T400-as nem véletlenül képviseli a csúcsot a gyár választékában, hiszen professzionális használatra készült, rendszeresen nagymértékű rakodási feladatokra. Ezt segítik a széles választékban rendelhető opciók is, például a különféle vezérlések, a gémrugózás, a kihelyezett hidraulikakörök vagy az automatikus munkaeszköz-szintezés, ürítés, valamint le- és felcsatlakoztatás.

 

 

E-PILOT: Joytick a joystickban

Ez az új elektromos rakodóvezérlés (csak a T400-hoz) egy időben teszi lehetővé a fő funkciók kombinált és progresszív működését. A vezérlőszelepekhez telepített léptető motorokat fejlett elektronika, CANBUS-rendszer irányítja. Az elektromos joysticken, a különböző funkciók 12 nyomógombja mellett, van egy hüvelykujjal működtethető mini-joystick is, amely jelentősen meggyorsíthatja a munkát.

Persze ne feledkezzünk meg a kompakt- és ültetvényes-traktorok rakodóiról sem, amelyek szintén megtalálhatók az MX palettáján.

 

A részletekkel kapcsolatban keresse területileg illetékes képviselőinket!

 

Szöveg: Sebesi István, termékmenedzser

Kép: MX

Forrás: AXIÁL Híradó 2017. 05. szám