Össztűz alatt a Hyundai HW-sorozat

Össztűz alatt a Hyundai HW-sorozat

2017. október 03. kedd.
  (Gépek)

A Hyundai 2016-ban a HW-sorozatra cserélte gumikerekes kotrógépeinek korábbi R /Robex/ szériáját. Az új HW-sorozat a legkorszerűbb kotrógép-technológiát egyesíti „okos” újdonságokkal – a gépkezelő teljes körűen ellenőrizheti munkakörnyezetét.

Megbízhatóbb, termelékenyebb

A HW-sorozatot úgy tervezték meg, hogy a lehető legjobb kezelhetőséget biztosítsa a legnehezebb munkafeltételek között is, de a tartóssága adja a sorozat igazi értékét. A kotrógépek újonnan tervezett, példátlanul erőteljes kialakítású és biztonságos designját számos szigorú tesztnek vetették alá. A biztonságos és kényelmes vezetőfülkében továbbfejlesztett műszerekkel és központosított kapcsolókkal könnyű figyelemmel kísérni és nagy pontossággal irányítani a rakodógép működését.

 

Érintővezérlés /Haptic control/

Az érintésérzékeny egyesített kezelőszervvel szabályozható a motor teljesítménye és a klímaberendezés (távvezérlésként). Kényelmes kezelést tesz lehetővé.

 

 

Intelligens és nagyméretű érintőképernyő

A HW-sorozat 8 hüvelyk (kb. 20 cm) méretű, az okostelefonéhoz hasonló képernyője15 százalékkal nagyobb, mint az előző típusé.

 

Miracast rendszer

A gépkezelő saját okostelefonja (Wi-Fi) teszi lehetővé a különböző szolgáltatások könnyű és kényelmes használatát a nagy képernyőn – navigáció, szörfözés a világhálón, videónézegetés, vagy zenehallgatás is lehetséges.

 

AAVM és IMOD kamerarendszer

A legkorszerűbb videokamera-rendszer látómezeje kilenc különböző nézetet foglal magába, tájékoztatva a gépkezelőt, ha személyek, vagy veszélyes tárgyak kerülnek öt méternél kisebb távolságra a rakodógéptől.  + kép

 

 

Hi-mate (kotrógép-menedzsment)

A Hyundai Hi-mate kotrógép menedzsment-rendszere időt és pénzt takaríthat meg: a legfontosabb szerviz- és diagnosztikai adatok szolgáltatásával segíti a megelőző jellegű karbantartást. + kép 

 

 

A szervizmérnök tippje

Műszaki szempontból mindenképpen kiemelném a HW140 monitorját. A képernyő több szempontból is segíti az üzemeltetést. Figyelmeztető ikonok jelzik a nem megfelelő működést, ezáltal elkerülhetők a súlyos meghibásodások, sőt rendellenesség esetén a hibakóddal célirányosan kereshető a probléma. A gép 30 üzemórával korábban jelzi a kötelező szerviz esedékességét, így fel lehet készülni rá. A gépkezelők életét könnyíti meg, hogy különféle felhasználó profilok menthetők: ha ketten osztoznak egy gépen, mindegyikük a saját igénye szerint állíthatja be, és ezt később előhívhatja. Szintén népszerű a kezelők körében a „SMART mirror” megoldás, amellyel az arra alkalmas okostelefon kijelzőjét átveszi a gép központi monitorja.

 

 

Adapterajánló

DAEMO B140 hidraulikus bontókalapács 953 kg önsúlyú, alapverzióként központi zsírzóval. Tökéletes választás a Hyundai HW140 kotrógéphez, alapfelszerelésként két darab tüskével.

A kezelő kényelmét és a munkaterület biztonságát szem előtt tartva kínáljuk a DAEMO teljesen hidraulikus gyorscsatolóját: segítségével a gép fülkéjéből, egy gombnyomással lehet cserélni az adaptereket, amelyek lehetnek különböző szélességű mélyásó-, rézsű- és egyéb speciális kanalak, adapterek.

Azolasz VTN gyár több, mint 40 éve gyárt kitűnő minőségű adaptereket földmunkagépekhez. A Hyundai HW140 gumikerekes kotróra ajánljuk a kétcsészés markoló kanalukat, amely többféle csészemérettel, rotátorral és akár könnyű anyagra is elérhető.

 

 

Az új Hyundai HW-sorozatú gumikerekes kotrógépek bevezetésével a korábbi négy típus helyett kibővített palettával van jelen a Hyundai az építőgép-piacon, a legkisebb az 5,5 tonnás HW55, a legnagyobb a közel 22 tonnás HW210, ezek között 14, 16, és 18 tonnás kategóriák érhetők el.

 

Kép: Hyundai, DAEMO

Forrás: AXIÁL Híradó 2017. 04. szám 38-39. oldal