Oktatóvideó – CRUISE PILOT 2. rész

Oktatóvideó – CRUISE PILOT 2. rész

2017. november 23. csütörtök.
  (Gépek)

Újabb oktatóvideóval jelentkezünk, ez a múlt héten közzétett CRUISE PILOT kezelését bemutató videó második része. Nézze meg, milyen beállításokat tud megtenni a CRUISE PILOT-on a földeken!

Miután az első részben megnéztük, milyen alapbeállításokat végezhetünk el, nézzük meg, hogyan tudjuk a CRUISE PILOT-ot munka közben kezelni és felügyelni.

A főmenün kívül a CRUISE PILOT-ot a HOTKEY-jel is elérhetjük. Ehhez a HOTKEY forgókapcsolót kilenc óra pozícióba kell állítani. Ekkor a HOTKEY navigációs ablakban megjelenik a CRUISE PILOT menü. A menetirány-nyíl és a stratégia szimbólumokon láthatjuk, hogy a CRUISE PILOT be van-e kapcsolva. 

 

 

A menetkaron az automatika-gombot röviden megnyomva aktiváljuk a CRUISE PILOT-ot. Ekkor azt látjuk, hogy a CRUISE PILOT aktív, a menetirány-nyíl megváltozott, és a stratégia szimbólum fekete hátteret kapott. A sebességet innen kezdve a CRUISE PILOT szabályozza.

A HOTKEY ablakban számos információt leolvashatunk az éppen végzett munkáról. A kék érték az ahhoz tartozó sávban az éppen aktuális anyagmennyiséget mutatja a ferdefelhordóban. A fekete szám és a kis nyíl jelzi az előírt áteresztést. 

 

HIRDETÉS

 

A vieóban megmutatjuk, hogy az előírt áteresztést meghatározásához hogyan tudunk elindítani egy tanulási folyamatot. Ehhez a gépet manuálisan az aktuális teljesítményhatárig vezetjük, ami a videóban a motorterhelés lesz. Ezt követően körülbelül 3 másodpercig nyomjuk az automatika-gombot a menetkaron, amíg háromszor csipog.  

A videóban látni lehet, hogy az aktuális rétegvastagság értékét automatikusan átvette a rendszer, ez lett az előírt áteresztési érték, 117-ből 107 lett. Ezt a folyamatot akkor kell megismételni, amikor a betakarítási körülmények nagymértékben változtak, de legalább naponta egyszer, az aratási munka kezdetekor. 

 

 

A előírt áteresztés értékét a HOTKEY forgókapcsolójával bármikor manuálisan finomítani tudjuk.    

A CRUISE PILOT kikapcsolására – például egy veszélyes helyzetben – két lehetőségünk van. Az első lehetőség, hogy megmozdítjuk a menetkart. A második lehetőség, hogy a fékpedálra lépünk. A kikapcsoláshoz elegendő a fékpedál gyenge megnyomása. 

A CMOTION menetkar automatika-gombjának ismételt, rövid megnyomásával a CRUISE PILOT-ot újra aktiválhatjuk. 

 

A cikksorozat következő részével jövő héten jelentkezünk!

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS