MX homlokrakodók szinte minden traktortípushoz

MX homlokrakodók szinte minden traktortípushoz

2017. május 24. szerda.
  (Gépek)

A prémium termékeiről Európa-szerte híres gyártó különös figyelmet szentel a vásárlói igények minél szélesebb körű kielégítésének. Univerzális traktorokhoz kétféle homlokrakodót is kínál.

Az MX U300 sorozat gémje hagyományos, mechanikus párhuzamvezetéses. A 110 lóerős traktorokhoz ajánlott MX 0310 homlokrakodó emelési magassága 4 méter, teherbírása 1780 kilogramm. Kedvező árszintjével főleg a 60-130 lóerős traktorkategóriában népszerű.

Kizárólag az MX T400-as modellek PCH hidraulikus párhuzamvezetési rendszerre képes úgy megnövelni a homlokrakodó emelési kapacitását és sebességét, hogy nem változik a teljesítményigény. A szintező munkahengerek két pozíciójával a munkaeszköz szöge alkalmazkodik a feladathoz:

 

 

Raklappozíció – a talajfelszínnel párhuzamos szintezés

Kanálpozíció – A talajmenti merítési szög 52 fok, ezáltal más rakodókhoz képest 20 százalékkal több anyagot meríthet ugyanazzal a kanállal.

Az univerzális traktorok mellett külön szériákat kínálnak az ültetvénytraktorokhoz, kompakt kistraktorokhoz, valamint gyártanak munkaeszközöket, frontfüggesztés rendszereket, és tömbsúlyokat is. 

 

 

Egyedülállóan gyors felcsatlakozás

Az MX szabadalmában álló FITLOCK rendszerrel elég csak egyszer kiszállni a traktorból, és az egész művelet nem tart tovább fél percnél. A felcsatlakoztatás és a rakodó biztosítása teljesen automatikus, lecsatlakoztatására pedig egy jól hozzáférhető kar szolgál. A rögzítés állapota jól látható a fülkéből és a fülkén kívülről egyaránt. A támasztólábak a gém alsó felületébe integráltak, rögzítő/kioldó mechanizmusuk egyszerű és hatékony.

 

 

Egyedi joystick-vezérlés

Véleményünk szerint egy jó homlokrakodó ösztönösen és pontosan irányítható, kezelőszerve jól kézre esik a traktor fülkéjében. A legmodernebb technikájú MX vezérlőkar tökéletesen illeszkedik a természetes helyzetben tartott kézbe. Az ergonomikus joystick két külön nyomógombja kiegészítő, tetszőlegesen beállított funkciók vezérlésére alkalmas.

Az összes MX vezérlőrendszer kettős működésű hidraulikáját és rögzített úszó pozícióját úgy tervezték, hogy illeszkedjen a jelenleg kapható traktorok hidraulikus rendszerének valamennyi típusához. A kombinált többfunkciós mozdulatok gyorsan ösztönössé válnak, függetlenül attól, hogy milyen vezérlőrendszerhez szokott a gépkezelő.

A hagyományos bowdenes-, és a kifinomult elektronikus joystickvezérlés mellett az MX-nek van még egy megoldása. A FLEXPILOT kisnyomású hidraulikus vezérlőkarja lány mozdulatarányos és pontos vezérlést tesz lehetővé, továbbá kevésbé veszi igénybe a gépkezelőt. Kopó alkatrészek hiányában nem igényel karbantartást, és árban is kedvezőbb az elektronikushoz képest.

 

Szöveg: Sáfrány Márió, termékmenedzser

Kép: MX

Forrás: AXIÁL Híradó 2017. 02. szám 20. oldal