Mindenki másképp csinálja 2. rész

Mindenki másképp csinálja 2. rész

2017. augusztus 03. csütörtök.
  (Gépek)

A bálarakodásra egyre több alternatíva létezik. Korábban bemutattunk egy-két univerzális eszközt, most azonban a specialistáké lesz a főszerep. Mielőtt beruházna olvassa el termékmenedzserünk, László Attila válaszait, aki az ARCUSIN gépeit ajánlja.

A gazdálkodók az univerzális vagy inkább a speciális gépeket keresik inkább?

Inkább univerzális gépeket, mint például teleszkópos- vagy homlokrakodót használnak főleg a magyar gazdák, mert ezeket az év további időszakaszában is munkába tudják állítani, nem csak a bálázási időszakban. Természetesen vannak speciális gépek is, ilyenek a különböző bálagyűjtő-kazlazó kocsik, amelyekre akkor érdemes beruházni, ha jelentős méretű területen nagy mennyiségű bálát kell begyűjteni.

 

Mennyit és miben fejlődtek a bála rakodógépek az elmúlt években?

Sok-sok új technikai megoldás van, ilyen az előbb említett, az AXIÁL Kft. által is forgalmazott bálakazlazó az ARCUSIN is. Ez egy korszerű gép, ami rengeteg időt és energiát spórolhat meg tulajdonosának. Például a rendszámmal ellátott, rugózott hidas ARCUSIN F63.72-es modell képes egyszerre akár 14-18 szögletes bála összegyűjtésére is bálamérettől függően. Ezeket a gyűjtés után könnyen, gyorsan szállíthatja a telephelyre a kezelő, mivel a gép közúti forgalomban húzható, mint egy pótkocsi.

 

Mit tanácsol a gazdálkodóknak bálarakodó vásárlása esetén? – Mire figyeljenek, mi alapján válasszanak?

Mérlegelje ki tudja-e használni az ilyen speciális gép előnyeit, hogy van-e elegendő területe, amiről a bálákat össze tudja gyűjteni, hogy megérje a beruházás. Továbbá a gép vezérléséről, kezeléséről is mindenképp érdemes tájékozódni.

 

Milyen típusú gépeket ajánl, és ezeknek milyen tulajdonságai vannak?

Az előbbiekben már említett ARCUSIN F63.72-es típust. Ezzel valóban egyszerre rengeteg bálát gyűjthetnek össze. Az erőgéptől teljesen független, önálló szivattyúval ellátott hidraulika rendszere van. Hidraulikusan működtetett a bálafelszedő-, a bálarendező és továbbító egység, a meghosszabbítható hasznos bálagyűjtő felület, az oldalszélesség-szabályozás és a támasztóláb is. Vezérlése egy elektronikus kezelőegység segítségével történik. Teljesítmény igénye hozzávetőleg 130 LE.

 

Tovább információt IDE kattintva kaphat!

 

Szöveg: László Attila, termékmenedzser / AXIÁL Kft.

Fotó: ARCUSIN