MAX SPREAD mindenkinek

MAX SPREAD mindenkinek

2018. február 05. hétfő.
  (Gépek)

A rendterítésnél a terményáram minősége jelenti az egyes géptípusok közötti különbséget. Az elmúlt években a CLAAS sikeresen bizonyította ezen állítás igazát a nagy VOLTO modellek MAX SPREAD terményáram-koncepciójával. 

Mostantól a VOLTO 65, 55 és 45 belépő modelleket is felszereli a német gyártó az egyedülálló, MAX SPREAD terményáram-koncepcióval, a 29,3 fokban hátrafelé hajlított rugós fogakkal. A hagyományos kialakítással a fogak a haladási iránnyal egy vonalban érkeznek a terményhez, ami behatárolja a felszedést, így a haladási sebességet is. 

 

Kicsi, de nagyon profi: a VOLTO 65-45 modellekkel a CLAAS az alacsonyabb teljesítményű szegmensben is professzionális gépeket kínál.

 

A MAX SPREAD kialakításnak köszönhetően a termény a két rotor között úgy tud áthaladni, hogy az egymással szemben lévő karok a terményt nem dobják egymásnak, hanem ívesen szétterítik. Így lehet az anyagfelvétel – a hagyományos koncepciókkal összehasonlítva – 33 százalékkal nagyobb, hiszen a MAX SPREAD rugósfogai 33 százalékkal hosszabb úton dolgoznak keresztben a haladási irányra. Még alacsonyabb TLT-fordulatszámnál is nagyobb munkasebességet lehet így elérni. 

 

MAX SPREAD rendszer 29,3 fokban hátrafelé hajlított rugós fogakkal

 

Mivel a rugósfogak a terményfelvétel során mindig megfelelő szögben állnak a takarmányhoz képest, a haladási iránnyal megegyezően, hátrafelé továbbítják a terményt. Ez a hagyományos módszerrel szemben azt az előnyt kínálja, hogy a terményáram a rotorok között szinte egyenes irányban, nagyobb helyen jut át. Ez a feltétele a nagyobb áteresztőképességnek, és a különösen kímélő takarmánykezelésnek. A MAX SPREAD technológia alacsonyabb TLT-fordulatszám mellett a leveles növények, például lucerna terítését is lehetővé teszi. 

 

CLAAS tehermentesítés (CKL)

 

Ráadásul a német gyártó a három új VOLTO modellt ellátja a nagyobb modellekből ismert, szabadalmaztatott PERMALINK körmöskapcsolókkal, és CLAAS CKL vonószerkezettel is, mely utóbbi a gépet emelés közben középre igazítja, így a súlypontja a traktor vonórészére helyeződik át.

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS