Le ne pottyanjon!

Le ne pottyanjon!

2017. augusztus 01. kedd.
  (Gépek)

Koszos utak, szétszórt kukoricaszemek az előkertekben, vita a lakókkal – egy professzionális kukoricabetakarításnál ennek nem kell megtörténnie. Gondolkodjon előre és forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

Hogy a kukoricaszemek a közúti szállítás során is a kocsin maradjanak, a CLAAS a 2017-es szezonra opcióként gyári szállítókocsi-takaróponyvát kínál minden CARGOS 700 modellhez. A hidraulikus vezérlésű takaróponyva kétoldalról borul össze a szállított termény fölött. A flexibilis szövet a terményt biztosan a helyén tartja. 

A szállítóeszközökre a gazdák sokkal kevesebb figyelmet fordítanak, mint a technológiai sor egyéb összetevőinek – például silózó vagy kombájn – kiválasztására. Hogy a gépértékesítő biztosnak tudhassa a többi gép értékesítését, sokszor csak olcsó, egyszerű gépet kínál szállítójárműnek, s az ügyfél, ha nem szakértője a kérdésnek, el is fogadja a kedvezőbb árú ajánlatot, s nem feltétlenül gondol bele a későbbi kellemetlenségekbe. 

A CLAAS persze a legapróbb részletekre is a lehető legnagyobb figyelmet fordítja. Ennek megfelelően a legfiatalabb generációs CARGOS kombikocsikon minden részletre odafigyeltek. 

 

 

Új opciós felszereltségek a CARGOS 700 kombikocsikon

A 2015-ben bemutatott CARGOS 700 sorozatú kombikocsikból a CLAAS 2017-től új komfortváltozatokat is kínál, kibővített funkciókkal. Az eddigi felszereltségeken túl a CARGOS 760, 750 és 740 kombikocsik többek között új, közvetlenül szabályozható komforthidraulikát, hidraulikusan nyitható tetőt és kibővített megvilágítási koncepciót kínálnak. Az összes funkció ISOBUS-kompatibilis, az EASY on board alkalmazással akár mobilról vagy tabletről is kezelhető. 

 

Hidraulikavezérlés gombnyomásra 

Az új, terhelésérzékelővel ellátott CARGOS 700 modelleken a komforthidraulikával a kocsi minden funkciója gombnyomással közvetlenül kezelhető. Minden ISOBUS-kompatibilis terminállal kezelhető,  az EASY on board alkalmazással akár tablettel is. Ezen kívül minden fontos funkció ráköthető a traktor joystoick-jára, így kezelésük különösen kényelmes. 

 

 

Megfelelő vonórúd-magasságpozíció

A CARGOS 700 sorozat minden modellje hidraulikus vonórúd-magasságállítással szerelt. Így a szállítókocsit minden munkafolyamathoz optimálisan elő lehet készíteni, például a közúti szállításhoz, felszedéshez, ürítéshez, vagy a silózó mellett történő haladáshoz. Összesen négy pozíció menthető el a terminálon, melyekbe automatikusan beáll a kombikocsi, ha a vezető a menüben az adott munkafolyamatra vált. 

 

Elektrohidraulikusan vezérelt kormányrendszer

A gépkezelő további tehermentesítését szolgálja a komforthidraulikának köszönhetően a CARGOS 700 elektrohidraulikus pozitív kormányzás. Egy kormányzásiszög érzékelő a vonórúdon méri a szögeltérést és hidraulikusan vezérli a kormányozható tandem tengelyt. A rendszer dinamikus kormányzásiszögeltéréssel dolgozik, ami minden munkakörülménynél optimális kompromisszumot biztosít a fordulékonyság és stabilitás tekintetében. A beállítási menüben a gépkezelő beállíthatja a kormányzási érzékenységet, illetve különböző folyamatokat akár kézzel is irányíthat. Ilyen például az oldalazó mozgás, amely nedves munkakörülmények között talajkímélő haladást tesz lehetővé, vagy ürítésnél közvetlenül a siló mellé állhatunk a kocsival. Minden CARGOS 700 komfort modell felszerelhető a már bizonyított önvezérlő rendszerrel.

 

Teljes megvilágítás sötétben is

A komfort felszereltséghez egy kiterjesztett világítási koncepció is tartozik. Az összesen tizenegy, opcióban rendelhető LED fényszóró kényelmesen, a terminálon keresztül irányítható, így biztosítva minden körülmény között a tökéletes megvilágítást a teljes munkaterületen. A különböző munkafolyamatokhoz tartozó egyes megvilágítási módokat, például a közúti vonuláshoz tartozó világítási beállításokat, vagy az ürítésnél használtat, a vezető szükség esetén gombnyomással ki- és bekapcsolhatja. 

 

 

Komfortos tető a CARGOS 700 sorozathoz

Biztosabb a közúti szállítás telepakolt pótkocsi esetében is! Mostantól minden CARGOS 700 modell hidraulikusan nyitható tetőt kap, mindegy, hogy standard vagy komforthidraulikával rendeljük. Ezzel a jobb- és baloldalról csukódó tetővel a rakomány mindig tökéletesen biztonságban szállítható. 

 

Számos gumizási és futómű variációk 

Az új CARGOS 700 komfortmodellek, mint a CARGOS 700, stabil kialakításúak, 48,5, m3, 42,5 m3 és 36 m3 raktérrel rendelhetők. Kiegészítő magasító panelekkel a raktér 2,5 m3-rel növelhető. Opcionálisan a felszedőkocsi két adagolóhengerrel is rendelhető.

Mint minden CARGOS modellnél, itt is a gumizás és a futómű széles választéka áll rendelkezésre. A rendelhető gumiabroncs-választékot tovább bővítették, különböző profilú abroncsok közül lehet választani a különböző igényekhez 22,5“ és 30,5“ méretekben.

Az alváz moduláris felépítésű, tandem- (18 vagy 20 tonna megengedett tengelyterhelés) vagy tridem futóművel (27 vagy 30 tonnás megengedett tengelyterhelés). Minden futómű vagy mechanikusan rugózott, vagy hidraulikus kiegyenlítéssel rendelkezik, opcionálisan hidraulikus rugózással.

 

További információt kollégáinktól kaphat!

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS