Lánctalpakon vagy kerekeken?

Lánctalpakon vagy kerekeken?

2017. június 28. szerda.
  (Gépek)

Ha speciális feladatokra szánt erőgépekre gondolunk, akkor sok, a területen jártas szakember fejében megjelenik a LANDINI márkanév. Nem véletlenül, hisz a gyár palettáján megtalálhatjuk a szőlő, gyümölcs és egyéb ültetvényekhez kifejlesztett gépeket.

 

Magyarországon leginkább a gumikerekes változatokkal találkozhatunk a REX traktorcsaládból. Viszont a kínálatban elérhetők lánctalpas verziók is (ebből hazánkban egy került eladásra eddig, a Balaton felvidékre), melyek elsősorban a meredekebb lejtőkre, hegyoldalakra telepített ültetvények esetén jelentenek megoldást a gépi munkák elvégzésénél, köszönhetően a járószerkezet nagy tapadó képességének. Persze, az sem mellékes, hogy egy ilyen traktor talajtaposása is lényegesen kisebb, mint egy gumikerekesé.

 

 

A lánctalpas LANDINI TREKKER traktorokból három féle kivitel készül keskeny (F), közepes (M) és a normál szélességű, inkább nehéz talajokra való standard (STD). A motorok 74-98 LE közötti teljesítményűek, melyek egy 16+8 fokozatú sebességváltót hajtanak meg. Itt az irányítást a kormánykerék helyett botkormányokkal végezhetjük. Alapvetően fülke nélkül rendelhetők, de elérhető napellenzős és fülkés változatok is.

A közelmúltban egy ilyen lánctalpas LANDINI fordult meg az AXIÁL Kft. udvarán is, ez esetben viszont nem egy magyar szőlősgazda birtoka volt a végcél, hanem a gép a romániai leányvállalatunk egyik ügyfelének munkáját segíti majd.

 

További információért keresse területileg illetékes kollégáinkat!

 

Szöveg és kép: Sebesi István, termékmenedzser / AXIÁL Kft.