„Itt van az ősz, itt van újra…”

„Itt van az ősz, itt van újra…”

2017. augusztus 31. csütörtök.
  (Gépek)

Híres költőnk szavaival hívjuk fel a figyelmet arra a tényre, hogy elkezdődött az őszi szezon. Egyre több a nagyteljesítményű gép a határban, melyek szántják, elmunkálják és bevetik a földeket.

Akik még most tervezik bővíteni vagy éppen fiatalítani talajmunkás erőgép parkjukat, azoknak ajánljuk a Landini 7-es sorozat traktorait. Jelenleg a Landini választékában a 7-es a legnagyobb gépcsalád. Itt az egyszerűség a XXI. század elvárásaival - az elektronika világával és a magas komforttal. A traktorcsalád négy tagból áll, de a legkeresettebb ezekből kettő, a 7-175 és a 7-215 típusok.

A Landini 7-175 és a 7-215 Dynamic „F.P.T.-NEF” 6,7 literes, 24 szelepes, hathengeres, turbófeltöltős motorja common rail befecskendező rendszerrel alaphelyzetben 165 illetve 188 LE-t teljesít, de a Dual Power elektronikának köszönhetően szállításkor és TLT-használatkor ez egészen 175 vagy 212 LE-ig is növekedhet. A nagyra nyitható motorháztető nagymértékben megkönnyíti a napi karbantartások elvégzését. Az elöl elhelyezett hűtők külön-külön nyithatók, így a tisztításuk egyszerű. 

 

 

Igazán figyelemreméltó a traktor sebességváltója, mely a német ZF gyárral való együttgondolkodás eredményeként a „Roboshift” erőátvitel lett. Legfőbb jellemzője a 6 csoportban 4 powershift lépcsővel rendelkező hajtáslánc. A robotizált csoportváltás és a hidraulikus irányváltó kombinációja összesen 24 előre és 24 hátra fokozatot nyújt.

A sebességváltó elektronikusan vezérelhető egy joystickba épített nyomógombokon keresztül, melyet egy multifunkciós kartámaszba integráltak. Az „Autoshift” funkció lehetővé teszi mind a csoport, mind a powershift fokozatok automatikus váltását az igénybevételnek megfelelően. 

Kardánhajtású munkaeszközök működtetéséhez négyféle fordulatszám közül választhatunk (540, 540E, 1000, 1000E), melyeket elektrohidraulikus úton lehet működésbe hozni.

 

 

A traktor függesztő szerkezete a karok végénél 9.300 kg tömeg mozgatására képes. Ehhez és az egyéb hidraulikus szelepek működtetéséhez egy 123 l/min olajszállítású dugattyús szivattyú biztosít olajat. A hidraulikus funkciók szintén az ülés karfáján találhatók és egytől egyig elektromosan működtethetők.

 

 

A 7-es szériát számos praktikus funkcióval látták el, mint a táblavégi forduló automatika, választható gyorselérésű funkciók, többféle automata működtetés, egyedi beállítások. 

A „Lounge Cab” névre hallgató vezetőfülke egy igazi high-tech környezet, ami kiváló munkahely a vezető számára maximális kezelési komforttal. A légrugózású vezetőülést ellátták egy többfunkciós kartámasszal magában foglalva a traktor fő vezérlőelemeit. 

 

 

A teleszkóposan állítható és dönthető kormányoszlop a műszerfallal együtt mozgatható, így a műszerekre való rálátás mindig akadálymentes. A túlnyomásos kabin tiszta, pormentes környezetet nyújt és a nagyhatékonyságú automata klímaberendezés fenntartja a beállított hőmérsékletet.

A kezelő kényelme tovább növelhető hidraulikus fülkerugózással illetve opcionális hidraulikus, független felfüggesztésű első híd-csillapítással. Az olyan tartozék, mint a gyári rádió USB csatlakozással, Bluetooth-val, MP3 lejátszóval és négy hangszóróval már alapfelszereltség. 

A Magyarországon már több éve dolgozó Landini 7-es traktorok számos helyen bizonyítottak már az üzemeltetők legnagyobb megelégedésére. Többek között a MANAX Kft. bérgép flottájának jelentős részét teszik ki ezek a gépek, ahol az átlagosnál nagyobb igénybevételek ellenére is kiválóan teljesítenek.

 

Részletekkel, akciós ajánlatokkal kapcsolatban, keresse területileg illetékes üzletkötő kollégáinkat!

 

Szöveg: Sebesi István, termékmenedzser

Kép: Landini