Horsch stand az Agritechnicán (+videó)

Horsch stand az Agritechnicán (+videó)

2017. december 04. hétfő.
  (Gépek)

A Horsch, német családi cég nagyon sok helyen jelen van gépeivel. Az 1984-ben alapított gépgyártóról Szász Zoltán, országfelelős beszélgetett Aszódi Jánossal, az Új Mezőgazdasági Magazin szerkesztő-producerével az Agritechnica kiállításon.

Michael Horsch tulajdonos sokszor elmondja, hogy eredetileg nem akart gépgyártással foglalkozni, egy farmon nőtt fel és továbbra is termelő szeretett volna lenni. Azonban a családi hagyomány szerint az idősebb gyermek kirepül otthonról és a legkisebb marad otthon, a gazdaságban. Michael Horsch a legidősebb volt a családban, így már egészen fiatalon tudta, hogy mennie kell. Amerikában próbált szerencsét, majd haza érkezése után gépeket kezdett gyártani a családi gazdaságnak és így indult el a Horsch vállalkozás sikertörténete.

Természetesen a gazdálkodás sem szűnt meg, Schwandorfban, a cég székhelyén és Csehországban is vannak mintagazdaságaik, melyeket gépkísérletekre is használnak. A fejlesztés is a saját földterületen szerzett tapasztalatokra épül. Ha felmerül a Horsch farmon egy gond, azt meg kell oldani és idővel a sikeres megoldások vagy gépek tömeggyártásba kerülnek.

Arról, hogy most milyen megoldásokkal tud szolgálni a Horsch a videóban hallhat bővebben!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Új Mezőgazdasági Magazin