GEHL az IndyCar versenyen

GEHL az IndyCar versenyen

2017. július 13. csütörtök.
  (Gépek)

A MANITOU Group június végén jelentette be, hogy a kötelékébe tartozó GEHL lett az elsődleges támogatója a Rahal Letterman Lanigan Racing (RLLR) versenyzőjének, Graham Rahalnek a július 9-én megrendezésre került Iowa Corn 300 futamon.

Az amerikai pályákon zajló IndyCar a Forma 1 versennyel ellentétben sokkal inkább a pilóták személyes képességeire helyezi a hangsúlyt, klasszikusabb motorokat használnak, hosszabb pályákon. Az IndyCar „csak” az amerikai kontinensen, míg a Forma 1 világszinten zajló megmérettetés. Egy közös pont viszont biztos van a két eseményben, hogy egyaránt óriási rajongótábor követi nyomon. Azonban hiába a sok érdeklő, a sportág szponzorok nélkül nehezen vagy egyáltalán nem is boldogulna, és természetesen a csapatoknak sem mindegy milyen cég áll melléjük. A lassan 160 évnyi tapasztalattal bíró GEHL a kompakt rakodók piacán, világszinten az egyik legismertebb és az egyik legkiterjedtebb termékvonallal rendelkező gyártó, így minden szempontból ideális választás az RLLR támogatására.

 

 

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy folytatódik a kapcsolatunk a csapattal”, mondta Laurent Bonnaure a MANITOU Group marketingért és értékesítésért felelős ügyvezető alelnöke. Ugyanis a GEHL szponzorálta a versenyzőt a 2006-2008-as, illetve a 2014-es szezonban is. „Nagyra értékeljük, hogy a GEHL Graham egész pályafutását támogatja”, tette hozzá Bobby Rahal, a versenyző édesapja, illetve a csapat társtulajdonosa. A pilóta Graham Rahal is kommentálta a szponzorációt, „mindent megteszünk, hogy büszkék legyenek ránk”.

Graham a június 25-ei Kohler nagydíj után ellátogatott a GEHL központjába, és ki is próbált egy rakodógépet. Az erről készült videót a csapat Twitter oldalán tette közzé, IDE kattintva nézheti meg. Graham Rahal egyébként ötödik helyen végzett az Iowa Corn 300-as futamon, az IndyCar versenyen jelenleg a hatodik helyen van, összesen 337 ponttal. A verseny következő állomása július 14-16. között a Honda Indy Toronto.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Motorsport.com, Gehl.com, Indycar.com