Gabona fajtabemutatón jártunk a Répcevölgye 2001 Kft-nél

Gabona fajtabemutatón jártunk a Répcevölgye 2001 Kft-nél

2017. június 27. kedd.
  (Gépek)

2017. június 22-én került sor a fajtabemutatóra, amelyen Bodorics Pál meghívásnak eleget téve vettünk részt. A rendezvényen Lisz Péter termékmenedzser Precizitás a műtrágyaszórásban címmel tartott előadást.

A jelenlévők arról tájékozódhattak, hogyan lehet a növényállomány harmonikus tápanyagellátását biztosítani annak érdekében, hogy gazdasági haszon az elvárható szinten maradjon. A témát a gép szerkezeti felépítése szempontjából közelítette meg kollégánk.

Bő, Gór, Chernelházadamonya, Mesterháza és Tompaládony községek termelőszövetkezeteinek egyesülésével 1968. január 1-én jött létre a Chernelházadamonyai „Répcevölgye” Mezőgazdasági Termelőszövetkezetet. E cég alapította a Répcevölgye 2001 Kft-t. A Kft. a Szövetkezet egykori területeinek 75%-án (1950 hektáron) végez szántóföldi növénytermesztést. 

Növénytermesztésben fűmag, repce, őszi búza, tavaszi árpa, napraforgó és kukorica termesztése a meghatározó. Vetőmag előállítást fűmagból, őszi búzából és tavaszi árpából végeznek. A Társaság mezőgazdasági szolgáltató tevékenységével segíti a környékbeli gazdák tevékenységét. Az állattenyésztési ágazatban pedig hús-marha előállítása folyik.

Céljuk a jelenleg használt területeken intenzív mezőgazdasági tevékenység folytatása, messzemenően figyelembe véve a fenntartható mezőgazdaság alapelveit. Nyereséges működés mellett további cél, hogy a dolgozók számára is biztos megélhetési lehetőséget kínáljanak.

 

A képen a Bodorics család és az AXIÁL Kft. munkatársai a 2006 februárjában beszerezett SULKY DPA XLT vontatott műtrágyaszóróval a háttérben, mely mintegy 16.300 tonna műtrágyát szórt el. A cég évi műtrágya felhasználása kb. 1500 tonna.

 

Köszönjük a lehetőséget!

Részletes információt műtrágyaszóró gépeinkről területi képviselőinktől kaphat! Forduljon hozzájuk bizalommal!

 

Szöveg és kép: Lisz Péter termékmenedzser, Varga Tamás területi képviselő