Futás a vályúhoz, jön az RMH

Futás a vályúhoz, jön az RMH

2017. június 06. kedd.
  (Gépek)

Immár fél éve állt munkába a Bicsérdi Arany-Mező Zrt-nél az RMH Vulcan 18 típusú önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi. A márka ismert volt számukra, hisz 2003 óta a harmadik RMH önjáró kocsit használják nagy megelégedéssel.

 

Nem csoda a viszonylag gyakori gépcsere, hiszen az év 365 napján napi bő 7 üzemóra futással évente 2500-3000 órát teljesít a gép, így 6-7 év és 16-19.000 üzemóra futás után bizony nyugdíjazni kell a masinát. Ebben a korban és ilyen futás után a gondos karbantartásnak köszönhetően még kiválóan be tudja tölteni a tartalékgép szerepét.

 

Erjesztett tömegtakarmány bemarása, tökéletes silófal, nincs oxidációs veszteség. A speciális késelhelyezés óvja a szilázs/szenázs struktúráját.

 

Kívülről szemlélve néhányan még ma is megkérdőjelezik az önjáró etetőkocsi használatának létjogosultságát, aki azonban már használt önjárót és tapasztalta áldásos tulajdonságait, az számára nem kérdés, hogy csak ilyen etetéstechnológiával lehet állandó minőségű TMR-t biztosítani gazdaságosan. Bicsérden is jól tudják ezt, sőt az elmúlt 14 évben megtapasztalták, mi az ami kiemeli az RMH kocsikat a többi önjáró közül.

 

Széna előaprítás + betöltés a silómaróval

 

A minőségi anyaghasználatnak köszönhetően (rozsdamentes kopásálló speciális acél) az RMH még 16-20.000 üzemóra használat után is stabil tartalék-kocsiként használható évekig. A motor vezérlése munka közben legfeljebb 1.750-es fordulatot engedélyez, nincs túlfogyasztás, biztosított a hosszú élettartam és a hidraulikus egységek méretezése miatt már ezen a fordulaton is rendelkezésre áll a kellő energia és a tartalék.

 

A darált, aprított abraktakarmány betöltése is problémamentes a silómaróval.

 

A gépekről további információkat területi képviselő kollegáinktól kaphat!

 

Szöveg és kép: Fehér Ottó, termékmenedzser