Flott fogat: Bernd Hackl és Manitou teleszkópos rakodója

Flott fogat: Bernd Hackl és Manitou teleszkópos rakodója

2017. október 05. csütörtök.
  (Gépek)

Keskeny járdák, meredek területek és egy működő gazdaság: ezek azok a kihívások, melyekkel Bernd Hacklnek, egy Manitou teleszkópos rakodó gazdájának meg kell küzdenie. A lovas szakemberrel a Manitou készített riportot.

Bernd Hackl egész életét a lovaknak szentelte. Fiatal és úgynevezett problémás lovakkal foglalkozik, melynek technikáját Németországban és az Egyesült Államokban sajátította el. Azonban nem sok idő kellett ahhoz, hogy megtalálja saját útját. Tréningjeinek célja a ló erősségeinek előmozdítása, gyengeségeinek kompenzálása, függetlenül attól, hogy fiatal, verseny vagy szabadidős állattal van dolgunk. Hisz abban, hogy kevesebb kényszerrel és kicsit több várakozással jobb eredményeket lehet elérni a tréning során. Közismertté többek között a VOX televízió, a „Die Pferdeprofis” műsora révén vált, amelyben az állattartók különböző problémáira keresnek megoldást a lovas szakemberek.

 

 

Bernd Hackl és csapata néhány hónappal ezelőtt költöztek új bázisukra, a kelet-bajor Michelsneukirchenbe, ahol 25-30 lovat tartanak. Amikor elindították a 7P Ranchot, nyilvánvalóvá vált, hogy mind a gazdaság, mind a folyamatban lévő műveletek esetében szükség van egy teleszkópos rakodóra. Mindenekelőtt egy egyszerű kezelésű, kompakt gépet akartak, így esett a választásuk a Manitou márkára.

 

 

A Manitout naponta használják széna- és trágyarakodásra. Azonban a rakodógépnek ennél jóval több feladata van a karámoknál, a lovaglóiskolában, vagy épp az utak, pályák építésénél. „Volt egy másik teleszkópos rakodó más gyártótól, de az nem tudott lépést tartani a Manitouval. A pályáink részben nagyon szűkek és jó manőverezhetőségre van szükség.” – mondta a szakember.

 

 

Az MLT 625 egy 6 méter emelési magasságú és akár 2,5 tonna teherbírású, többcélú eszköz, amely számos adapterrel szerelhető, terménykanállal, raklapvillával, stb. Az MLT 625 méreteit tekintve mindössze csak 1,81 méter széles és 2 méter magas. 75 lóerős Kubota motor és hidrosztatikus hajtásrendszer biztosítja a vezetési kényelmet és a nagy teljesítményt alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett.

 

 

Megfelelő talajterhelés és manőverezhetőség, összkerékmeghajtás. A Manitou a 7P Ranch „Extreme Trail” pálya építésében is segít. Az „Extreme Trail” az erdő meredek lejtőjén épül, lépcsőket, fahidakat és egyéb akadályokat hoztak létre, hogy a lovak készségeit fejlesszék. A következő projektben a Manitou rakodó szintén aktív szerepet vállal majd: a karámok növelését tűzték ki célul, hogy a négylábú vendégeknek elegendő mozgási lehetőségeik legyenek.

 

További információt a Manitou teleszkópos rakodógépekről IDE kattintva találhat!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: blog.manitou.com, berndhackl.de