Fendt stand az Agritechnicán (+videó)

Fendt stand az Agritechnicán (+videó)

2017. november 30. csütörtök.
  (Gépek)

A 2017-es Agritechnica egyik legnagyobb kiállítói standján készített riportot Aszódi János, az Új Mezőgazdasági Magazin szerkesztő-producere kollégánkkal, Nagy Róbert termékmenedzserrel, aki a Fendt innovációiról beszélt.

A Fendt az AGCO csoport tagja, amelyhez számos márka tartozik, így majdhogynem egy egész pavilont megtöltöttek az újdonságaikkal. Ezek közé tartozik a Fendt 200-as kertészeti traktora, mely hazánkban is jól ismert és most megújította a gyártó. A motornormában lett változás, mely most már megfelel az Euro 4 károsanyag-kibocsátásra vonatkozó előírásoknak is. Termékmenedzserünk azonban azért emelte ki a gépet, mert azt két szenzorral látták el, melyek ultrahang alapján pozícionálják a traktort.

Szintén az Agritechnica kiállításon debütált a Fendt 900 Vario MT típusú hevederes traktor. Ez egy teljesen új fejlesztés, a gép az 1000-es Fendt traktor váltóját kapta meg. Magyarországon a nagy gazdaságokban, ahol nagy munkaeszközökkel dolgoznak és csökkenteni kívánják a talajtaposás/talajtömörödés mértékét, ott előtérbe kerülnek ezek a nehéz traktorok. Ennél a modellnél a vonóerő leadás az elsődleges, hogy ezt a 430 lóerőt minél kíméletesebben és hatékonyabban vigyék le a talajra. Ezt segíti a teljesen új fejlesztésű járószerkezet is.

 

Bővebben információért tekintse meg a videót, illetve keresse területileg illetékes gépértékesítő kollégáinkat!

 

Forrás és kép: Új Mezőgazdasági Magazin