Fendt 700 - Mindenem megvan, mint a nagytestvéremnek

Fendt 700 - Mindenem megvan, mint a nagytestvéremnek

2018. január 31. szerda.
  (Gépek)

Több százféle felszereltség kombináció közül választhatnak a Fendt 700 Vario traktor vásárlói. 2018. június 15-ig egyénre szabott akciós ajánlattal készülünk a tavalyi modellektől a bemutató- ill. bérgépeken át a legújabb modellekig.

 

A következőkben ízelítőt olvashatnak abból, mit is kínál az Ön számára a Fendt 700 Vario traktor:

A közismerten üzemanyag takarékos Fendt traktorok önmagukban kis üzemeltetési költséget jelentenek napi szinten, amit a németországi – független gyakorlati üzemeltetési körülményeket imitáló – DLG-Powermix tesztek (255g/kWh+3,4% AdBlue) eredményei és a tankolások alkalmával a felhasználók is visszaigazolnak.

4 féle TLT fordulatszám lévén a traktoros az adott munkához kiválaszthatja a megfelelő TLT- fordulatszámot, mellyel akár csökkentett motorfordulatszám mellett üzemanyagot takaríthat meg.

Elektromos előmelegítővel az üzemanyagszűrő a motor- és a váltóolaj előmelegíthető, ezáltal a téli indítás meggyorsítható és az üzemi körülmények korábban elérhetők, csökkentve az alkatrészek kopása.

Az elektromos hidraulika-szűrő felügyelettel ellátott rendszerben az olajcsere periódus meghosszabbításra került ezzel – kisebb karbantartási költség érhető el és korábban felismerhető esetleg a munkagép meghibásodása.

 

 

10,4”-os érintőképernyős és nyomógombokkal is vezérlehető terminál, nappali és éjszakai üzemmóddal, 2 kamera és USB csatlakoztatási lehetőséggel… 1000 m hatótávolságú bluetooth adatkapcsolattal rendelkezik.

300 fokban törlő ablaktörlő, amely törlési szöge változtatható a közúti közlekedés illetve a szántóföldön végzett munkákhoz alkalmazkodva hol a vezető messze előrelátását biztosítva-, hol a mellső kerekek útvonalát is jól láthatóvá téve alul is töröl.

VarioGuide automatakormányzással, automatikus szakaszvezérléssel és pozíciófüggő inputanyag kijuttatással olyan gyári rendszerrel rendelkezik a traktor, amely a precíziós gazdálkodáshoz vezető út első lépéseit jelenti, és amely opciók egyben a traktor újraértékesítését is megkönnyítik évekkel a forgalomba helyezést követően.

A 109 vagy 152 l/min teljesítményű LS-hidraulikaszivattyú a kívánt nyomás és térfogatáramot biztosítja kiküszöbölve a fojtásból eredő veszteségeket. Kétoldalt tömítő hidraulikaszelepeken keresztül 5+2 kihelyezett kör szerelhető gyárilag a traktorra, melyek keresztkapcsolókarral egyidejűleg is működtethetők. A Power Beyond csatlakozókkal a nagy térfogatáram igényű pl. hidromotorok hajthatók meg a munkagépeken.

Az üzembiztonság a hatékonyság és a kényelem érdekében a hidraulikaszelepek szinte tetszőlegesen hozzárendelhetők a kezelőszervekhez. E funkció segít a gépkapcsolat könnyű irányításában, ill. ennek a megtanulásában.

 

A hátsó emelőmű nem csak emel, hanem nyom is, így a kerékcsere lényegesen egyszerűsíthető. A mellső emelőmű és képes lefelé nyomni illetve akár helyzet- és tehermentesítő szabályzásra is. Ez utóbbi funkciók a kaszák vagy tolólap használatát egyszerűsítik, csökkentik a munkaeszköz kopását kiküszöbölik a munkaeszköz talajba túrását.

A hátsó ill. mellső TLT ill. emelőmű közvetlenül az eszköz mellett állva működtethető (pl. sárvédőről). Ez a kényelmen túl leegyszerűsíti a munkavégzést, elkerülhető a ki-be szállás a fülkébe. A TLT bekapcsolással egyidejűleg az automatika a beállított motorfordulatszámra emeli a fordulatszámot és a munkavégzés (permetlé bekeverés) „azonnal” elindulhat. Az emelőmű terhelés-független süllyesztése megóvja pl. a vetőgépet a talajhoz csapódásától - függetlenül a benne lévő vetőmag mennyiségétől.

Mechanikus mellett hidraulikus oldal stabilizátorokkal ill. hidraulikus emelőmű csillapítással a függesztett munkagépek helyzete kontrolált ill. felemelt állapotban a lengéseket minimálisan adja át a traktornak.

 

 

A traktoros maximális kényelmén keresztül a munkavégzés hatékonyságát olyan felszereltségekkel elégíti ki a traktor, mint a négypontos pneumatikus vezetőfülke- vagy a mellsőhíd-rugózás, a tetőbe ívelt panoráma szélvédő, amelyen keresztül kiváló a rálátás a teljesen felemelt homlokrakodó munkaeszközére. Ilyen továbbá az automatikus digitklíma, a hűtőboksz, a 4 hangszóró, a telefontartó, az utasülés asztal funkcióval, az elektromosan állítható nagy-látószögű visszapillantó tükör, a sarokfény (amely megvilágítja a mellső kerekek útvonalát), a halogén vagy LED menetfény hatótávolság szabályzással. A többféle vezetőülések az elfordíthatóságukkal segítik a ki-beszállást, a passzív és aktív rugózásukkal a kényelmes és hosszú munkanapok által az egyik legfontosabb „szempont” lehet a traktoros számára az, hogy milyen ülés van a traktorban. A Fendtben akár bőrülést is választhat.

A 37000 Lumen fényerővel képesek a LED munkalámpák megvilágítani a munkaterületet.

E funkciók a kényelmen és hatékonyságon túl a gépkezelő biztonságát is szolgálja csakúgy, mint a megvilágított lépcsőfeljáró, telefon-kihangosítóval rendelkező rádió, a come-home világítás.

 

A multifunkcionális joystickkel a teljes traktor szinte egy kezelőelemről irányítható és vezethető akár 50km/h maximális vagy minimálisan 20 méter/óránkénti sebességgel. Az ISOBUS munkaeszköz csatlakozóval az összes modern munkagép kezelése külön terminál nélkül a traktor terminálján keresztül vezérelhető, a munkagép terminálja nem korlátozza a kilátást a vezetőfülkéből és ezáltal a munkagép felszereltsége illetve beszerzési ára csökkenthető.

 

Igénytől függően 1 vagy 2 fékpedál (kormányfék), amellyel a fordulás meggyorsítható, ill. nehéz talajviszonyoknál maga a haladás válik lehetővé a 100%-os lamellás mellső diffizár segítségével.

VarioAktív kormány áttétel változtatás a gyorsabb és kényelmesebb fordulók és kevesebb kormányelfordítás pl. kombinációban a CargoProfi homlokrakodóval (rázó-, memória- és mérlegfunkciókkal), amely korlátozás nélkül felszerelhető és ezen eszköz intelligens funkciói révén a munka hatékonysága növelhető. A Fendt Reaktion kormányzás pedig a személygépkocsi színvonalra emeli a kormányozhatóságot, miközben a kanyarodás után a kormánykerék ismét egyenes haladásra áll vissza.

 

 

Fokozatmentes teljesítmény-elágaztatáson alapuló Vario hajtómű: teljesen rángásmentes az indulás és mindig a munkavégzéshez ideális lesz, vagy inkább lehet a munkasebesség. E traktorban Önnek nem kell kuplungolni így kevésbé fárad el a nap végére vagy a fordulókban. Irányváltó Stop&Go funkcióval, amely csak megállítja a traktor és utána automatikusan a korábbi sebességre gyorsít: lényegesen meggyorsítható például a homlokrakodóval vagy körbálázóval végzett munka.

A különálló hajtóműolaj- és a hidraulikaolaj tartály garantálja, hogy az esetlegesen kölcsönkért munkagép esetén se legyen veszélyben a Vario váltó. A TMS az optimális motorfordulatszám és hajtóműáttétel beállításáért és így az üzemanyagtakarékos üzemelésért felel. A turbó funkció garantálja, hogy hirtelen túlterhelésre sem fullad le a motor.

 

Fenti funkciók lehetnének több Fendt nagytraktor opciói, de ezek mind alap-vagy választható opciók már a Fendt 700 Vario széria esetében. Nemhiába, ez a széria a leggyakrabban eladott traktorszéria a kifinomult technika iránt igényes német traktorpiacon. Aki vezet, Fendtet vezet!- mondja a szlogen. A Fendt gyár e szériával igazi megbízható és sokoldalúan használható traktort kínál a gazdák számára. A traktor a felhasználó igényének megfelelő specifikáció választásával optimalizálható a beruházás költség oldala és ennek megfelelően Power- Powerplus- Profi – Profiplus felszereltségben érhető el.

 

A teljesség igénye nélkül a fent leírtak csak ízelítők azon felszereltségek közül, amellyel egy Fendt 700 Vario rendelkezik. 

A traktorok között egyedülálló módon egyedi indítókulcs, immobiliser is van a traktorban, csak azért, hogy amit megvett a gazda azt tartósan ő is használhassa!

 

Érdeklődjön a területileg illetékes üzletkötőnél és ismerje meg a traktorok Mercédeszét!

Aki vezet, Fendtet vezet!