Ekevasból soha nem elég (+videó)

Ekevasból soha nem elég (+videó)

2017. augusztus 24. csütörtök.
  (Gépek)

Egyre gigászibb kombinációkkal találkozhatunk a szántás területén, lassan már csak a képzelet szab határt az ekék felépítésének és variálhatóságának. A Grégoire-Besson márkánál is nagy hangsúlyt helyeztek a moduláris felépítésre.

A tudás és a tapasztalat teszi lehetővé a Grégoire-Besson számára, hogy piacvezető szerepet töltsön be a nagy, félig függesztett ekék piacán SP modelljeivel. A népszerű típusok között szerepelnek a 7-től 14 ekefejig terjedő hidraulikus biztosítású SPSL munkaeszközök is, melyek nagy lóerő igényűek és megfelelnek a nagyüzemek legmagasabb követelményeinek is.

Az SPSL előnyeik között szerepel a megbízható moduláris vázszerkezet, melynek jóvoltából további egységekkel szerelhetők az eszközök. Munkaszélességük 30 cm-től 55 cm-ig állítható. Sőt opcióban ráépíthető szántás elmunkálóval is kérhetők. Ez utóbbinak nagy előnye, hogy a szántással egy menetben az ekére szerelt vagy az ekével kombinált elmunkálóval rövid időn belül, nagy hatékonysággal elvégezhető a földterület porhanyítása, egyengetése.

Az SPSL osztott fővázas kivitelén elérhető szántáselmunkáló akár 14 ekefejes kivitelig is, mindez 1-2, vagy 3 szekciós kialakításban, a spirálgyűrű pedig nagyon szép munkát végez, ahogy az a videón is látható.

 

A videón egy Fendt 933 ProfiPlus + Grégoire-Besson 12 ekefejes SPSL eke gépkapcsolat látható, amelyet természetesen nem hazai körülmények között, hanem Franciaországban rögzítettek és könnyű talajon végez sekély szántást a munkaeszköz.

 

Partnerünk, a Pálhalmai Agrospeciál Kft. is egy SPSLB9 típusú váltvaforgató eke mellett tette le a voksát. Kapusi Tamás, műszaki vezető 2016 nyarán nyilatkozott arról, hogy erős, megbízható, minőségi munkát végző talajművelő gépként ismerték meg a Grégoire-t, amellyel a trágyát és a szármaradványokat is jó lehet forgatni.

 

A Grégoire-Besson SP típusú ekéiről bővebb információt területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser és Lisz Péter, termékmenedzser

Forrás: Grégoire-Besson, AXIÁL Híradó 2016. 03. szám