Egy férfi. Egy traktor. Egy küldetés.

Egy férfi. Egy traktor. Egy küldetés.

2017. november 07. kedd.
  (Gépek)

Silvia Glaser két éve dolgozik Uffing am Staffelseeben, apja ígéretet tett, hogy meglátogatja. Már pedig az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó! Heinrich Glaser Baden-Achern-Fautenbachtól Uffinging kb. 400 km hosszú útra indult egy veterán traktorral.

Heinrich Glaser 2017. július 28-án kezdte meg utazását, egy 1959-ben gyártott Fendt Dieselross Fix 1 típussal, melyet szomszédjától a veterángép-gyűjtő Markus Schindlertől kapott kölcsön. Egy módosított, hálószobaként funkcionáló pótkocsival tette meg a nagy utazást, melynek első szakasza Freudenstadtból Neuhasuen ob Eckig vezetett. Ott, pontosabban a Scheunenfesten (szerk. pajta fesztivál) találkozott egy harsonazenekarral és kedves fogadtatásban részesült. Természetesen néhányan elmosolyodtak Glaser úr tervein, de a többségből inkább csodálatot váltott ki a rendkívüli tett.

 

 

Másnap Heinrich Glaser folytatta útját a Konstanzi-tó/Bodensee mellett található Deggenhausertalba, a Lohr gazdaságba. Ez a megálló különleges volt számára. Apja, Leo Glaser ott tanult és ő maga is járt ott gyerekkorában. Megdöbbent, amikor meglátta a modern tejtermelő gazdaságot, ahol 70 tehenet és rengeteg technológiai újítást lehetett szemügyre venni.

 

HIRDETÉS

 

Egy viharos éjszaka után továbbment Marktoberdorfig, amely közel 60 éves járművének szülőhelye. Heinrich Glaser elsőként a távolból látta meg a Fendt feliratos kéményt. „Valóban lenyűgöző látvány” –mondja Glaser úr. A kalandor járt a Fendt Fórumon, ahol megnézte a legújabb és a veterán gépeket is. „Amikor megálltam, mindig kellemes találkozásokban volt részem.” – mondja Heinrich Glaser. Egy napig a Fendt közvetlen szomszédságában tartózkodott, ebédre a Fendt Dieselross étterembe ment, hogy megerősödjön a lányához vezető utazás utolsó szakaszára.

 

 

Marktoberdorfban Heinrich Glaser harmadik alkalommal tankolt, így a Dieselross öt nap alatt 35,03 liter üzemanyagot igényelt. A sofőr azonban 10 palack vizet és 18 üveg sört. Glaser úr estefelé ért el Uffing am Staffelseebe. A veterán traktor motorháztetője alatt lévő 15 ló biztonságosan hozta el a végállomásra, ahol a Dieselross szünetet tartott.

 

 

Sajnos a túra nem volt hibamentes, ugyanis a Bichl gazdaság meglátogatása során katasztrófa történt: a befecskendező fúvóka megrepedt. Barátja, mivel szintén veterángép rajongó pontosan tudta, hogy szerezheti meg a pótalkatrészt, így a javítás nem volt drága és a gép könnyedén hazavitte sofőrjét.

Heinrich Glaser végül 17 km/órás sebességgel és egy bajor zászlóval indult haza, ahol nagy elismerés várta. A küldetés sikerült és felszabadult ígérete alól!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Fendt