CLAAS nemzetközi sajtótájékoztató 2017

CLAAS nemzetközi sajtótájékoztató 2017

2017. július 11. kedd.
  (Gépek)

A CLAAS nemzetközi sajtótájékoztatóján idén 25 ország 117 újságírója vett részt. A kétnapos rendezvényen számtalan technológiai újdonságot ismerhettek meg a szaksajtó képviselői. Kedvcsinálónak címszavakban összegyűjtöttük néhányat az innovációk közül.

Hat média hét képviselője vett részt Magyarországról az eseményen, a nyomtatott és az online sajtó mellett televíziós műsor képviselői is elfogadták meghívásunkat. Bár a tempó meglehetősen fárasztó volt, de a német családi vállalkozás munkatársainak mégis sikerült az összes új ismeretet érthető, látványos és könnyen befogadható módon átadni. 

A CLAAS-szal régóta szorosan együttműködő Hof Loermann farmon megrendezett sajtótájékoztatón rengeteg újdonságot láthattunk, de vitathatatlanul a traktoroké volt a főszerep. A traktorsorozatok fejlesztésekor a vevői igények maximális figyelembevétele és kielégítése mellett a hatékonyság emelése volt a legfőbb cél. Ezen törekvések számtalan hasznos, okos technológiai és funkcionális fejlesztést eredményeztek. 

 

 

Teljesen megújult az AXION 900 nagytraktor-sorozat. Az eredetileg 2011-ben bemutatott, bérvállalkozóknak és nagygazdaságokba ajánlott gépekbe a megelőző széria motorjainál erősebb FTP-motorokat építettek. Új, 445 lóerő teljesítményű topmodellt láthattunk, amivel 325-445 lóerő lett a sorozat teljesítménytartománya. 

 

 

A CLAAS bemutatta az ARION 500 és 600 sorozat új generációját is, mellyel sokoldalú, és nagyon kényelmes traktorokat kínál a német gépgyártó mind talajmunkákhoz, mind szálastakarmány-betakarításhoz, de szállítási vagy homlokrakodós munkákhoz is. 

Újdonság a sorozatnál, hogy most először három felszereltségi változatban érhetők el ezek az erőgépek. Akinek kevés az eddigi CIS felszereltség, a CEBIS viszont túl sok, azt nem használná ki, azoknak ajánljuk az új fejlesztésű, köztes felszereltséget, a CIS+-t. Mindezeken túl a CLAAS az ARION sorozat már alapból széles teljesítményspektrumát mindkét, az alsó és a felső irányba is kibővítette, így ez a sorozat a 125-205 lóerős tartományt fedi le. 

 

 

S ha már a felszereltségekről esett szó, rögtön megemlíthetjük az új generációs CEBIS terminálokat. A hihetetlenül felhasználóbarát kezelés, s az azt elősegítő 12 colos érintőképernyő, valamint a az elérést végtelenül leegyszerűsítő traktorsziluett, az új funkciók mind jelentősen megkönnyítik a gépkezelő munkáját. 

A bálázók terén is jelentős újításokat láthattunk, bár ezek mibenlétéről majd csak augusztus közepén adhatunk bővebb információt. Most legyen elég annyi, hogy a hengeres bálázó ROLLANT és a nagykocka bálázó QUADRANT területén fontos újításokról számolhatunk majd be. 

 

 

Végül, de semmiképpen sem utolsósorban a szálastakarmánybetakarítás gépein is fejlesztettek a CLAAS mérnökei. A vevői igényeket végig szem előtt tartva új dobos kasza generáció született. A CORTO kaszák innovációi közé tartoznak a hidraulikus terheléscsökkentő-rendszer, az állítható rendképző lemezek és a központi vontatás. A LINER rendképző-kínálat négy új modellel bővült, s új technológiai felszereltségekkel kaphatók, mit például a zárt, karbantartásmentes rotorház, az olajfürdőben futó bütyköshengerek, és az oldalrend-képzőknél a PROFIX karrögzítés. A rendterítők terén a CLAAS az ismert VOLTO sorozat legkisebb modelljeit teljesen átdolgozta. A három új modell, a VOLTO 45, 55 és 65 az új dizájn mellett a számtalan technológiai innovációval tűnik ki, többek között az elismert MAX-SPREAD terményáram-koncepcióval, és a karbantartásmentes PERMALINK meghajtással.

 

Mint láthatják, bőven akad újdonság a CLAAS-nál. Mindent be is mutatunk alaposan, olvassák rendszeresen az elkövetkező hetekben is weblapunkat, ahol minden innovációt a legapróbb részletekig kivesézünk!

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser / AXIÁL Kft.

Fotó: Balog Tamás / Agroinform.hu