CLAAS gépcsomag

CLAAS gépcsomag

2017. június 22. csütörtök.
  (Gépek)

Évtizedes közös munka egyik állomása a Dráva-Coop Zrt. legújabb beruházása, amikor is egy TUCANO 440 és két LEXION 650 kombájnt, egy ARION 540 erőgépet és egy SCORPION 7044 teleszkópos rakodót vettek át a Zrt. tulajdonosai az AXIÁL Kft. képviselőitől.

A Dráva-Coop Mezőgazdasági Termelő-, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. 2001-ben alakult, de jogelődje, a Dráva-Coop Mezőgazdasági Szövetkezet már 1948 óta gazdálkodik Magyarország déli határánál, a Duna-Dráva Nemzeti Park szomszédságában. A társaság fő tevékenysége a szántóföldi növénytermesztés.

A társaság több mint 3000 hektár szántón, valamint 250 hektár gyepterületen gazdálkodik. A Barcsi kistérség hőmérsékleti és csapadékviszonyai átlagosnak mondhatók, az ottani területek mikroklímáját a Dráva folyó közelsége kedvezően befolyásolja. A szántóterületek átlagosan 21 aranykorona értékűek, de a talajok szerkezetüket és típusukat tekintve nagy változatosságokat mutatnak.

 

 

Ideálisnak mondhatók a körülmények a fő növényeik, az őszi búza és a kukorica termesztésére. A hagyományos szántóföldi növények mellett cukorrépával egészítik ki a vetésforgót, de megtalálható a napraforgó, szója is a termesztett növények között. 

A betakarítási munkákat egy évtizeden keresztül bérmunkában végeztette a Zrt. Az utóbbi időkben azonban felmerült a saját gépek igénye, hogy így még rugalmasabban, még inkább a saját igényeik szerint végezhessék el a betakarítást. 

Az AXIÁL-lal a Dráva-Coop Zrt. már egészen a bajai cég megalapítása óta kapcsolatban áll. Több axiálos gép dolgozik a Zrt.-nél, bár CLAAS-t eddig csak egyetlen teleszkópos rakodó képviselte. 

 

 

A mostani csomaggal a betakarítás specialistája – ahogy a CLAAS-t emlegetni szokták – ismét bebizonyíthatja, hogy gépei minden téren a németektől elvárt és elismert precizitást és magas minőséget képviselik. A csomagban az új SCORPION 7044 teleszkópos rakodó mellett egy ARION 540 traktor, egy TUCANO 440 és két LEXION 650 kombájn is helyet kapott. A különböző növényeket rugalmasan tudják majd betakarítani, ezt biztosítja a kombájnokhoz megrendelt 3 kukorica, 2 szója és egy napraforgó adapter.

Bár eddig is jó volt a kapcsolat a két cég között, claasos vonalon még csak most kezdjük meg az igazi munkát” – nyilatkozta az eseményről Tóth Csaba, az AXIÁL CLAAS Géposztályának üzletkötője. – „A Dráva-Coop Zrt. szerintem egy jól prosperáló, stabil cég. Az utóbbi években látványosan fejlődtek, s folyamatosak náluk a beruházások. Bízom benne, hogy CLAAS-vonalon is legalább olyan hosszú ideig dolgozunk majd együtt, mint a többi axiálos gép tekintetében.

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser / AXIÁL Kft.

Fotó: Fekete Gábor, marketingmenedzser / AXIÁL Kft.