Bármilyen körülményhez: Horsch Terrano GX

Bármilyen körülményhez: Horsch Terrano GX

2017. október 12. csütörtök.
  (Gépek)

A kedvelt Terrano FX és FM típusok után új univerzális kultivátorral jelenik meg a Horsch Hannoverben, a 2017. november 12-18. között megrendezésre kerülő Agritechnica kiállításon. A Terrano GX 4, 5 és 6 méteres munkaszélességben lesz elérhető.

A GX egy 3- vagy 4-gerendelyes univerzális kultivátor, melynek húzástávolsága 28,5 és 31,5 cm közötti a vevői igényeknek megfelelően. Az új Terrano harmadik generációs TerraGrip rugósbiztosítású kapákkal rendelkezik, a kapatartók kioldóereje 550 kg.

A nagyméretű és karbantartást nem igénylő tengelyek hosszú élettartamot biztosítanak. Az egyenletes talajfelszín eléréséhez több tárcsalap, illetve egyengető kés között válogathat a vásárló. A kultivátor feladattól függően – az intenzív talajforgatástól a színtiszta lazításig - 4 különböző variációban kerül piacra.

 

 

A nagy gumiabroncsokkal szerelt alváz mind a közúti szállítás során, mind a fordulókban helytáll. Az alváz felemelt és leengedett helyzetben is megfelelő keretmagassággal rendelkezik, amely optimális üzemi minőséget és magas vezetési kényelmet garantál.

Az optimális vontatás érdekében a Terrano GX vontatóerősítővel van ellátva, amely így 1200 kg-mal a traktor hátsó tengelyét terheli. Ezt egyszerűen, a vezérlőegység nyomásmentes átkapcsolásával lehet felemelni és leengedni.

A Terrano GX-t úgy tervezték, hogy egysoros, illetve duplasoros lezáró hengerrel is felszerelhető, variálható legyen. A téli vagy nedves körülmények közötti munkavégzésre speciális hengereket fejlesztettek ki, mely a kis érintkezési felületen keresztül megakadályozza a tömörítést, de a gépet mélységben tartja, irányítja. A dupla hengersor lehet a jól ismert RollPack, az új RingFlex, vagy a szintén új SteelFlex. A Terrano GX kultivátorra műtrágya- és zöldtrágya-kijuttató egységet (MiniDrill) is fel lehet szerelni.

A Horsch Terrano GX világpremierje a novemberi Agritechnica kiállításon lesz.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Horsch