„Az Év Gépe 2018” cím nyertesei

„Az Év Gépe 2018” cím nyertesei

2017. november 15. szerda.
  (Gépek)

A jelenleg is zajló hannoveri Agritechnica kiállítás egyik legfontosabb eseménye a „Machine of the Year 2018”, vagyis „Az Év Gépe 2018” díjak kiosztása, melyre tegnap került sor. A 2018-as évben több beszállítónk újdonsága is viselheti a megtisztelő címet.

A neves díjat a Német Mezőgazdasági Szövetség (szerk. Deutscher Landwirtschaftsverlag) alapította, melyhez Németország 10 legjobb mezőgazdasági kiadója, szakfolyóirata tartozik. A szövetség immáron sokadik alkalommal hirdette meg „Az Év Gépe” pályázatát, melyen a különleges mezőgazdasági újításokat és újdonságokat díjazzák több kategóriában. A zsűri az Agrarheute, a Traction, az Agrartechnik, a Land & Forst, a Bayerisches Landwirtschaftliches Wochenblatt és nemzetközi mezőgazdasági sajtóorgánumok szakújságíróiból áll. Az újságírók 14 kategóriából választják ki kedvenc gépüket a nagyteljesítményű traktortól kezdve a kombájnokon keresztül egészen a raktártechnológiai gépekig.

 

 

Az eredményeket mi is nagyon vártuk, ugyanis több általunk forgalmazott márka új géptípusa is indult a pályázaton. Ilyen a Fendt 900 Vario MT, a CLAAS AXION 900, a CLAAS ARION 500/600, a Fendt 200 Vario, a CLAAS LEXION CEMOS AUTO THRESTING funkcióval, az új CLAAS SCORPION, a Horsch Cruiser XL és a Manitou NewAg modellje. Végül tegnap este hirdették ki a győzteseket, melyek a következők:

 

 

Az XXL traktor kategóriában „Az Év Gépe 2018” cím birtokosa a Fendt 900 Vario MT hevederes erőgép

Az új Fendt 900 Vario MT hevederes traktor három teljesítménykategóriában hozzáférhető: 380 LE - 405 LE - 431 LE. Kiválóan alkalmas nehéz, vonóerő-igényes munkák végzésére, különösen kis kerékcsúszásnak köszönhető a nagy területteljesítménye. Hatékonysága akkor mutatkozik meg leginkább, ha a mostoha időjárási viszonyok miatt csak rövid idő áll rendelkezésre a munkák elvégzésére. A nagy felfekvő felületnek és a megnövelt hevederes járószerkezetnek köszönhetően a Fendt 900 Vario MT optimális lehetőségeket teremt lankás területek, illetve területek korai és talajkímélő megmunkálására. További információ ITT!

 

 

Nagyteljesítményű erőgép kategóriában „Az Év Gépe 2018” cím birtokosa a CLAAS AXION 900 traktor

Több erő, nagyobb felszereltség, nagyobb komfort. A CLAAS bemutatja a jelentős vonóerejének köszönhetően nagy népszerűségnek örvendő AXION 900 típusú erőgépek új generációját, melyet 2018 elején vezetnek be a piacra. Az AXION 900 sorozat új generációja számtalan funkcióval bővült. Ilyen többek között az alacsony fordulatszám-koncepciójú, még erősebb motorok, a tovább optimalizált CMATIC hajtómű, az új érintőképernyős CEBIS terminál és CMOTION multifunkciós menetkar, valamint a CIS+ felszereltség multifunkciós kartámasszal. További információ ITT!

 

 

Anyagmozgató gép kategóriában „Az Év Gépe 2018” cím birtokosa az új CLAAS SCORPION 

A CLAAS már több mint 20 éve ér el komoly sikereket megbízható mezőgazdasági teleszkópos rakodóival, melyeket CLAAS SCORPION néven ismernek világszerte a mezőgazdászok és vállalkozók. Két évvel ezelőtt azonban a gépgyártó úgy döntött, hogy ebben a szegmensben az anyagmozgató technológiák terén vezető Liebherrel dolgoznak együtt. Az Agritechnica kiállításra közös fejlesztési munkájuk eredményét, egy teljesen új SCORPION termékkört mutattak be. További információ ITT!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: CLAAS, Fendt, dlv.de

Forrás: agrarheute.com