Az AXIÁL Mezőfalván HORSCH munkagép-palettáját is megdolgoztatja

Az AXIÁL Mezőfalván HORSCH munkagép-palettáját is megdolgoztatja

2017. június 01. csütörtök.
  (Gépek)

Már alig fél nap és véget ér az I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow-Mezőfalva. A rendezvény különlegessége, hogy a gépeket üzemi körülmények között mutatják be, az AXIÁL szántóföldi bemutatója 12:30-kor kezdődik!

Az axiálos erőgépek közül nem egy HORSCH munkagéppel fog dolgozni a szántóföldi bemutatókon. Az alábbiakban ezeket ismerheti meg, de még mielőtt belevetné magát az olvasásba, szeretnénk elmondani, hogy itt majd nemcsak nézni szabad! Az AXIÁL bemutatóterén ki is próbálhatja a mozgógépeket, konzultáljon helyszínen lévő bemutatópilótánkkal! És most lássuk a munkagépeket!

 

A legközelebbi AXIÁL szántóföldi bemutató 12:30-kor kezdődik Mezőfalván - kép: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser

 

JOKER RT

A HORSCH gyár egyik legnagyobb darabszámban értékesített munkagépe a JOKER RT rövidtárcsa, mely az elmúlt években nagy változásokon esett át. Az eredeti JOKER RT, amelyik most a CLASSIC névre hallgat, továbbra is bent maradt a portfólióban.

Amivel kiemelkedik az új gép, hogy többé nincs ugrálás! A rövid tárcsák tipikus billegését a JOKER RT CLAASIC esetében egy hidraulikus akkumulátor segítségével megoldották. A JOKER RT-ben viszont a járószerkezet bekerült a tárcsa és a henger közé, ez által megszűnt az ugrálás, és nem utolsósorban nagyobb szállítási biztonságot is nyújt.

A járószerkezet gépbe történő integrálása következtében a választható lezáró hengerek palettája a dupla sorban elhelyezett kivitelekkel egészült ki, így rendeléskor kérhetjük a gépet dupla RollPack vagy a jól bevált SD henger dupla soros kialakításával. 

A tárcsák csapágyazása nem változott, továbbra is teljesen karbantartásmentes, a különbség az, hogy sokkal nagyobb átmérőjű és stabilabb az előző kialakításhoz képest.

A rövid tárcsa 52 cm-es tárcsa lapokkal rendelkezik, amelyek párosával vannak a tartó karokra rögzítve. A csipkés tárcsák könnyen hatolnak a talajba, a tárcsák szögét nem kell állítani, mert legyen az laza vagy nehéz talaj, a széles gumibakozásnak köszönhetően mindig megtartják a legoptimálisabb 17 fokos szögállást.

 

 

A legújabb fejlesztés egy mellső „daraboló” henger, amely a tárcsák előtt aprítja a hosszú szármaradványt. Ennek segítségével pl. megoldható a repce sekély, mindössze 2-3 cm tarlóhántása teljes átfedés mellett. A magas tarlóval vágott napraforgót sem kell külön hengerrel vagy szárzúzóval járni, ezt is teljesen eltünteti a rövidtárcsa. A nagy, 1 t/m nagyságú súlyarány garantálja, hogy az igen nehéz talajokon még kiszáradt állapotban is behatolnak a tárcsák a talajba. Ha közelebbről megnézzük a tárcsalapokat, nem is kell megdönteni, így nem dugul a JOKER, ez a megnövelt távolságok, vagyis a nagy átömlő keresztmetszet érdeme.

A „daraboló” henger mellett a Joker 5-6-8 RT-re mellső simítót is tudunk szerelni, amellyel a szántást vagy az egyenetlen talajfelszínt tudjuk eldogozni.

A JOKER-t a még könnyebb beállítás érdekében, hidraulikus mélységállítással is kérhetjük, ekkor a fülkéből a gépkezelőnek ki sem kell szállni, úgy tudja a mélységet fokozatmentesen állítani.

A zöldítés és a köztes növény vetése is megoldható a rövidtárcsára szerelhető DuoDrill aprómagvető egységgel, amelynek a térfogata 460 l, ISOBUS kompatibilis, tehát ha a traktor is ISOBUS kompatibilis, akkor a DuoDrill a traktor monitorról, vagy ha GPS automatakormányzás van, akkor a GPS monitorról is vezérelhető.

A JOKER RT a fejlesztéseknek köszönhetően még sokoldalúbbá vált, a termelők egy olyan gépet kaptak így, amellyel a zöldítést, a tarlóhántást, magágy készítést és a nagy tarlóval vágott növények szármaradvány bedolgozását is kitűnő minőségben tudják elvégezni.

 

 

TERRANO FM

Természetesen ez nem minden Mezőfalván, ott lesz még a TERRANO FM széria egy modellje is. A TERRANO FM típusok egyébként 5, 6 vagy 7 m-es munkaszélességben érhetőek el (a rendezvényen az 5 FM lesz ott). A sekély tarlóhántáshoz és a mélyebb műveléshez is egyaránt alkalmazhatók. A gép 4 gerendelyes kialakítású. A gerendelyeken található TerraGrip kapatartók 28 cm-es húzástávolságra helyezkednek el egymástól. A kialakításnak köszönhetően intenzív talajforgatást érhetünk el, ugyanakkor a nagy áteresztőképességével dugulásmentes munkát biztosít nagy mennyiségű tarló szármaradvány estén is, amelyet az egy gerendelyre eső 112 cm-es kapaosztásnak köszönhet. A rugós biztosítású TerraGrip kapatartók túlterhelés esetén a kapákat gyorsan engedi kitérni az akadályok elől és pontosan vezeti vissza azokat. A nagyra méretezett forgópontoknak karbantartás mentességet biztosítanak. A jól bevált meredek szögállású MulchMix kapa gondoskodik alacsony vonóerőigény esetén is a kiemelkedő keverőhatásról és mély talajművelésről. A munkagép talajszerkezethez választható lezáró hengerekkel rendelhető, ez lehet a jól ismert SD henger, dupla RollFlex, FarmFlex vagy dupla RollPack henger, amelyek gondoskodnak az egyenletes tömörítésről.

 

 

TIGER MT

Két soros, 680 mm átmérőjű tárcsás rendszerrel szerelve, 85 cm-es keretmagassággal és 94 cm-es kapatávolsággal a maximális áteresztő képesség érdekében. Robosztus TerraGrip kapatartók a jól bevált MulchMix kapákkal szerelve, 47 cm-es húzástávolsággal a legjobb keverési minőség és mélyreható talajlazítás eléréséhez. Egysoros egyengető tárcsasorral szerelve, amely egyenletes talajfelszínt alakít ki a tömörítő henger előtt. Nagyméretű tömörítő rendszer gumikerekes hengerrel és rászerelt vagy vontatott SteelDisc tömörítővel a vetőágy hatékony előkészítéséhez.

 

Szeretettel várjuk az AXIÁL standon és bemutatótéren! Programok, nyitva tartás, helyszín, térkép és egyéb információk: www.szantofoldinapok.hu