Az AXIÁL Mezőfalván CLAAS gépeket is felvonultat 1. rész

Az AXIÁL Mezőfalván CLAAS gépeket is felvonultat 1. rész

2017. május 28. vasárnap.
  (Gépek)

Több, nagyon meggyőző okot tudunk arra, miért jöjjenek el az I. NAK Szántóföldi Napokra. Az egyik ilyen a CLAAS ARION 640 és VARIANT 480 RC PRO körbálázó gépkapcsolat, amit az AXIÁL Kft. standján tekinthetnek meg.

Kedvcsinálónak nézzük csak meg közelebbről ezt a gépkapcsolatot!Kezdjük talán az erőgéppel! A traktorok mindennapjai sosem egyszerűek, feladataik nem a gyengéknek valók. Mindenkinek olyan kell, aminek nincs lehetetlen: nem fél a munkától és megbízhatóan elvégzi azt. Az új ARION pont ilyen. Nagyon kényelmes, kezelése egyértelmű és egyszerű, teljesítménye meggyőző. Mindent tud, amit Ön egy traktortól jogosan elvár. Mert az ARION mindig képes rá.

Az ARION 640 6-hengeres DPS motorja 169 lóerő névleges, 177 lóerő maximális teljesítménnyel szinte bármilyen munkában használható, igazán sokoldalú gép. Talajmunka, kaszálás, szállítás és homlokrakodóval végzett munkák nem jelentenek kihívást. A CLAAS az új ARION 600 sorozattal a CLAAS nagytraktorokra jellemző műszaki felszereltséget és kényelmet kínálja a 158-184 lóerő kategóriában.

 

 

Az ARION 600-as sorozat modelljeinek megengedett össztömege 12 tonna a 40 és 50 km/órás verzióknál. Ez lehetővé teszi a törvény által előír szabályok minden betartásával mindenféle eszközkombináció csatlakoztatását.

A VARIANT 480 RC PRO körbálázónak az igazán kemény munka a specialitása. Fejlesztésekor a tervezőmérnökök a fő hangsúlyt az anyagáram továbbításra, kötözésre, karbantartása helyezték. Így kapták ezt az erős, megbízható, könnyen kezelhető és karbantartható bálázót, ami egyaránt alkalmas szalma, széna és szilázs bálázáshoz. 

 

 

Ezen a modellen a rotorcsillagok 180 helyett 360°-kal vannak egymáshoz képest elfordítva. Így garantálja a csillagrotor – a percenkéni 6000 vágást elérve 14 állókésnél – a nagyobb anyagáramot és az egyenletesebb bálakamra-feltöltést. A bálák pedig egyforma méretűek és formájúak lesznek. A VARIANT 480 RC PRO hálós-, illetve zsineges kötözőrendszere is átalakult a megelőző modellekhez képest. A ponyvát kiváltó új hálóvezető lemez segítségével a hálóbeadási folyamat minden betakarítási körülménynél végbemegy. Sőt, a hálóvezető lemez szennyeződésmentes kialakítása könnyíti a mindennapos munkát. 

 

 

És ugyebár csakis egyetlen dolog az igazán fontos: a bála. Hogy érik ezt el? A CLAAS egyedi megoldása, hogy a rotor indítja a bálaforgatást. A hevederek és a vágórotor ellenkező irányba fordulnak, ezzel teszik lehetővé az azonnali bálaindítást, s megelőzi a heveder megcsúszását. 

A termény minőségének megfelelően lehet meghatározni a bála tömörségét, és ezt kényelmesen, a fülkéből irányítva – például maximális tömörségű bálák szalmánál, lágymag szénánál. 

További előny, hogy a standard rotor a bálakamrát egyenletesen tölti meg, így jelentős az egységnyi idő alatt betakarított termény. Ez pedig azt jelenti, hogy a VARIANT munkasebessége rendkívül magas. 

 

Jöjjön el, győződjön meg minderről saját szemével is az I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow-Mezőfalva rendezvényen!

Programok, nyitva tartás, helyszín, térkép és egyéb információk: www.szantofoldinapok.hu