Az AXIÁL Mezőfalván az új technológiás LANDINI 7-essel hódít (+videó)

Az AXIÁL Mezőfalván az új technológiás LANDINI 7-essel hódít (+videó)

2017. június 01. csütörtök.
  (Gépek)

Ha ellátogat az I. NAK Szántóföldi Napok rendezvényre, az AXIÁL-nél két LANDINI 7-es szériás gépet is láthat munka közben, egy 7-175 és 7-215-ös modellt is. Ne szalassza el üzemi körülmények között megnézni, 12:30-kor számítunk Önre!

 

Az ország szívében, Mezőfalván rendezik meg a szántóföli napokat, mely 39 hektáros területtel várja az érdeklődőket. A programban kiemelt jelentőségű a permetező bemutató, de emellett szántóföldi bemutatókat is tartanak, ahol az egyes cégek 4 percenként más-más gépkapcsolatot hoznak el Önnek. Ezen az axiálos hi-tech masinák is megjelennek, több, különböző márkájú mozgógép tudását is felmérheti mindössze egy szempillantás alatt, sőt az AXIÁL saját 1,5 hektáros bemutatóterén ki is próbálhatja az Ön számára szimpatikus mozgógépet, konzultáljon a helyszínen lévő bemutatópilótákkal.

 

 

A mozgógépek között lesz két LANDINI 7-es is, a LANDINI 7-175-ös egy SULKY X40 ECONOV műtrágyaszóróval, a LANDINI 7-215-ös pedig egy FRAMEST REGULAR 4500 gyorstárcsával lesz párosítva. Ismerje meg cikkünkből a LANDINI 7-es új dimenzióit!

A LANDINI választékában a 7-es sorozat gépei megjelenésükkor egy új dimenziót, egy magasabb szintű technológiát jelenítettek meg. A széria megalkotásánál cél volt kitörni abból a skatulyából, mely a márkát az egyszerű, mechanikus gépek közé sorolta. Persze, az egyszerűség továbbra is szempont volt, de ez mára már párosul a XXI. század elvárásaival - az elektronika világával és a magas komforttal.

A 7-175 és a 7-215 Dynamic „F.P.T.-NEF” 6,7 literes, 24 szelepes, hathengeres, turbófeltöltős motorja common rail befecskendező rendszerrel alaphelyzetben 165, illetve 188 LE-t teljesít, de a Dual Power elektronikának köszönhetően szállításkor és TLT-használatkor ez egészen 175 vagy 212 LE-ig is növekedhet. A nagyra nyitható motorháztető nagymértékben megkönnyíti a napi karbantartások elvégzését. Az elöl elhelyezett hűtők külön-külön nyithatók, így a tisztításuk egyszerű. 

A motor gumibakokon keresztül csatlakozik a gép robosztus alvázához, így nagymértékben csökken a vibráció és a zajszint a vezetőfülkén belül.

 

Az AXIÁL szántóföldi bemutatóján három LANDINI is húzza az igát - kép: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser

 

Igazán figyelemreméltó a traktor sebességváltója, mely a német ZF gyárral való együttgondolkodás eredményeként egy „Roboshift” erőátvitel lett. Legfőbb jellemzője a 6 csoportban 4 powershift lépcsővel rendelkező hajtáslánc. A robotizált csoportváltás és a hidraulikus irányváltó kombinációja összesen 24 előre és 24 hátra fokozatot nyújt.

A sebességváltó elektronikusan vezérelhető egy joystickba épített nyomógombokon keresztül, melyet egy multifunkciós kartámaszba integráltak. Az „Autoshift” funkció lehetővé teszi mind a csoport, mind a powershift fokozatok automatikus váltását az igénybevételnek megfelelően. 

 

 

Kardán hajtású munkaeszközök működtetéséhez négyféle fordulatszám közül választhatunk (540, 540E, 1000, 1000E), melyeket elektrohidraulikus úton lehet működésbe hozni.

A traktor függesztő szerkezete a karok végénél 9.300 kg tömeg mozgatására képes. Ehhez és az egyéb hidraulikus szelepek működtetéséhez egy 123 l/min olajszállítású dugattyús szivattyú biztosít olajat. A hidraulikus funkciók szintén az ülés karfáján találhatók és egytől egyig elektromosan működtethetők.

 

 

A 7-es szériát számos praktikus funkcióval látták el, mint a táblavégi forduló automatika, választható gyorselérésű funkciók, többféle automata működtetés, egyedi beállítások.

A „LOUNGE CAB” névre hallgató vezetőfülke egy igazi high-tech környezet, ami kiváló munkahely a vezető számára maximális kezelési komforttal. A légrugózású vezetőülést ellátták egy többfunkciós kartámasszal magában foglalva a traktor fő vezérlőelemeit. 

A teleszkóposan állítható és dönthető kormányoszlop a műszerfallal együtt mozgatható, így a műszerekre való rálátás mindig akadálymentes. A túlnyomásos kabin tiszta, pormentes környezetet nyújt és a nagyhatékonyságú automata klímaberendezés fenntartja a beállított hőmérsékletet.

A kezelő kényelme tovább növelhető hidraulikus fülkerugózással illetve opcionális hidraulikus, független felfüggesztésű első híd csillapítással. Az olyan tartozék, mint a gyári rádió USB csatlakozással, Bluetooth-val, MP3 lejátszóval és négy hangszóróval már alapfelszereltség. 

 

Bizonyosodjon meg róla a saját szemével Mezőfalván az AXIÁL-nál, szeretettel várjuk!

Programok, nyitva tartás, helyszín, térkép és egyéb információk: www.szantofoldinapok.hu 

 

Az egyik 7-es egy FRAMEST munkagéppel, jó néhányan kíváncsiak voltak rá - kép: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser