Az AXIÁL Mezőfalván az egyedülálló LANDINI 6-ost is bemutatja

Az AXIÁL Mezőfalván az egyedülálló LANDINI 6-ost is bemutatja

2017. május 27. szombat.
  (Gépek)

A május 31. és június 1. között megrendezésre kerülő I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow-Mezőfalva számos gyakorlati bemutatóval várja az érdeklődőket. Ráadásul az AXIÁL mozgógépeit, így a LANDINI 6-ost ki is próbálhatja!

Az AXIÁL 1000 négyzetméteres kiállítói területtel és 1,5 hektáros bemutatótérrel várja a rendezvényre látogatókat, ahol 20 álló gépet és 8+8 mozgógépet fog megismertetni a közönséggel. A mozgógépeket, köztük a LANDINI 6-175L modellt ki is próbálhatja, amennyiben kitölt egy felelősségvállalási nyilatkozatot. Az erőgép egy FRAMEST DUOTILL 3000 kombinált munkagéppel lesz párosítva, amely mind sekély, mind pedig mélyebb tarlóápolásra, lezárt tarló vetés előtti átdolgozására, szántás elmunkálására, tárcsázott talajok szabályozott művelésére is alkalmas. Tekintse, sőt próbálja ki a gépkapcsolatot a szántóföldi napokon, de előtt ajánljuk figyelmébe cikkünket, amely az erőgép tulajdonságaival foglalkozik.

A 6L sorozata a maga nemében egyedülálló, hiszen ebben a teljesítménykategóriában az egyetlen gyártó, aki mechanikus sebességváltóval is kínál traktorokat azon ügyfeleinek, akik az egyszerűséget részesítik előnyben a sok elektronikával szemben. Nem új a transzmisszió, hiszen az előd LANDPOWER-ét használják ezekben a modellekben is, amelyek már hosszú éveken át bizonyították megbízhatóságukat és egyszerű kezelhetőségüket.

 

 

A LANDINI 6-175L típusban 176 lóerős megbízható FPT erőforrás kapott helyet 4,5 literes, 16 szelepes, négyhengeres kivitelben. A turbófeltöltős motorok elektronikus vezérlése, valamint a common rail befecskendező rendszer alacsony üzemanyag-fogyasztást eredményez, melyhez hozzájárul az SCR rendszer is. A 270 literes gázolaj- és 38 literes AdBlue tartály lehetővé teszi a hosszabb műszakokat újratankolás nélkül. 

A traktor a sebességváltóját a LANDPOWER-től örökölte. Miért is kellene hozzányúlni ahhoz, ami jó és éveken, sok ezer üzemórán keresztül bizonyított már?! A sebesség- és az irányváltás továbbra is egyszerűen, mechanikus úton elvégezhető. A 18/18 fokozatú (3 csoportban 6 fokozat) Speed Six mechanikus, szinkronizált váltó opcióként rendelhető mászó-csoporttal (legkisebb sebesség: 410 m/h) a speciális munkákhoz. 

A TLT hajtás az elektrohidraulikus működtetésnek köszönhetően lágyan indítható, mégis határozott, a kapcsolt munkaeszköz működtetése kíméletes. Az 540-es vagy 1000-es hajtás egy többtárcsás olajban futó tengelykapcsolóval valósul meg. 

A LANDINI 6-175L megtartotta az előd előnyös tulajdonságait a hátsó hárompont függesztésnél is, mely 8400 kg emelésére képes a függesztőkarok végénél. Szabályozása és működtetése viszont már eltér a korábbi mechanikustól, hiszen itt már elektro-hidraulikusan, potenciométerek segítségével tudjuk beállítani a pozíció- és erőszabályozót. 

A nyitott hidraulika rendszer szivattyújának kapacitása is növekedett. A különböző hidraulika funkciókhoz 87 l/perc olajmennyiséget, a kormányzáshoz pedig 38 l/perc-et biztosít. Munkaeszközök csatlakoztatásához alap esetben három BOSCH gyártmányú kihelyezett szelep áll rendelkezésre, de kiegészítésként ötig bővíthető. Két hidraulikus kör joystickkal irányítható.

 

 

A kezelőtér a már bevált, tágas „MASTER CLASS” vezetőkabin, azonban itt sem maradt minden a régiben. A LANDINI konstruktőrei megerősítették az ajtó felfüggesztését, új műszerfalat kapott a traktor és változott a fülke belső kárpitozása is. 

A négypilléres, sík padozatú fülke és a hátul pántolt ajtók biztosítják a könnyű beszállást a fülkébe. Tökéletes a kilátás körkörösen, valamint a tetőablak miatt a rakodási munkák is jól kontrollálhatók. A kezelőszervek szinte kivétel nélkül az ülés jobb oldali karfája melletti konzolon találhatók és a jobb elérhetőség érdekében közelebb kerültek a traktor vezetőjéhez. Itt helyezték el a sebességváltó-karokat és a kézigázt, az öszkerékhajtás és a differenciálzár elektromos kapcsolóját, valamint a hidraulikus hárompont függesztés kapcsolóit, a kihelyezett hidraulika körök joystick-ját.

A kormányoszlop teleszkóposan állítható és dönthető. A túlnyomásos kabin tiszta, pormentes környezetet biztosít és a hatékony klímaberendezés ideális hőmérsékletet teremt a kezelőnek. 

A baloldalon egy teljes értékű utasülés található, mely felhajtható, megkönnyítve ezzel a traktorból való ki- és beszállást.

 

De minderről bizonyosodjon meg saját szemével és jöjjön el az I. NAK Szántóföldi Napokra, melyet az ország szívében Mezőfalván rendeznek. Látogasson el az AXIÁL-hoz, akik szeretettel várják!

 

Programok, nyitva tartás, helyszín, térkép és egyéb információk: www.szantofoldinapok.hu