Az AXIÁL Mezőfalván a műtrágyaszórásról sem feledkezik meg (+videó)

Az AXIÁL Mezőfalván a műtrágyaszórásról sem feledkezik meg (+videó)

2017. május 31. szerda.
  (Gépek)

A MEGFOSZ és a NAK általszervezett szántóföldi napok középpontjában a gyakorlati bemutatók állnak, amiből május 31. és június 1. napokon nem lesz hiány! Az AXIÁL 8+8 mozgógépet visz, köztük lesz a SULKY X40 ECONOV műtrágyaszóró is!

Az AXIÁL 1000 négyzetméteres kiállítói-, és 1,5 hektáros bemutató területen várja az érdeklődőket, aki nem csak nézhetik, hanem ki is próbálhatják a mozgógépeket, amennyiben kitöltenek egy felelősségvállalási nyilatkozatot. A LANDINI 7-125-össel összepárosított SULKY műtrágyaszóró is ezek között lesz. Ne szalassza el a lehetőséget!

Engedje meg, hogy pár szóban ismertessük a gép működésének lényegét. Bizonyos szórásszélesség felett már van elég hely és idő is arra, hogy a területen haladás közben lekövessük a szórás felülnézeti formáját, amelyhez szakaszolni kell a szórás szélességét (pl.: 36 m művelőút szélesség esetén a szóráskép felülnézetből 72 m széles!). Nos, eddig a pontig minden gyártó kínálata azonos.

 

 

A SULKY azonban szabadalmi oltalom alá helyeztette a szóráskép valóságos alakja alapján történő szakaszolási módszert ezzel megteremtve annak az elméleti alapját, hogy ECONOV gépeivel a legmagasabb fokú precizitás legyen elérhető a forgóterületek optimalizálásakor.

Arról van ugyanis szó, hogy amikor a vezető a fogás végén megérkezik a tábla széléhez (ahol már egyszer járt a gépcsoport, amikor a táblaszélet beszórta) a szóráskép "kifli" alakjából adódóan először a két szélső szakasz lekapcsolása szükséges még egyenes táblavég esetén is! A szakaszok függetlenítésének második előnye azonban az, hogy elinduláskor először a szélső szakaszok beszórására van szükség oly módon, hogy a gép hátulja mögött elenyésző mennyiségű műtrágya kerüljön kijuttatásra. Majd mikor a gépcsoport tovább halad a teljes szórásszélesség beszórására van szükség. Ugyanez a helyzet, ha a tábla vége nem egyenes, hanem elkeskenyedő, ugyanis ilyen helyzetekben is a függetlenített szakaszolás szükséges ahhoz, hogy elindulásnál először a gép inkább csak a szélső méterekre szórjon és hátrafelé csak elenyésző mennyiséget. 

 

 

Összefoglalva ennek a gépnek a fejlesztésével eljutottunk egy konstrukcióhoz, illetve olyan szintű automatizáláshoz, hogy a lehető legkisebbre tudjuk szorítani a műtrágyázási költségeinket. Hogy mit tudunk ezzel megtakarítani? Ezt nehéz számszerűsíteni, de ha még is ezt szeretnék tenni, akkor nyugodtan lehet mondani, hogy közel 15% műtrágya megtakarítható egy teljesen alap szabályozó elektronika nélküli géphez képest.

Ha felkeltette érdeklődősét a SULKY X40 ECONOV tudása, látogassa meg az AXIÁL kiállítói- és bemutató területét az I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow-Mezőfalva rendezvényen. Szeretettel várják!

 

Programok, nyitva tartás, helyszín, térkép és egyéb információk: www.szantofoldinapok.hu