Az AXIÁL Mezőfalván a FENDT-rajongóknak is kedvez 2. rész

Az AXIÁL Mezőfalván a FENDT-rajongóknak is kedvez 2. rész

2017. május 31. szerda.
  (Gépek)

Gyakran hallani, hogy: „Aki vezet, FENDT-et vezet.” De ezt csak az tudja, érzi, aki kipróbálta már. Nos, ha eddig nem tette, jöjjön el május 31-én vagy június 1-jén Mezőfalvára! A belépés és a parkolás is ingyenes.

Ilyen még nem volt! A szántóföldi növénytermesztés gépeinek legjava egy helyen, üzemi körülmények között. Ez az I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow-Mezőfalva rendezvény, ahol az egyes cégek 4 percenként tartanak bemutatókat. Ráadásul az AXIÁL saját bemutatóterére várja azon látogatókat, akik vezetnének is egy-egy hi-tech masinát. Ehhez nem kell mást tennie, mint a helyszínen kitölteni egy nyilatkozatot és már mehet is!

A kipróbálható gépek között lesz a FENDT 800 VARIO S4-es szériájának egy modellje is. Lássuk, mit tud a jószág!

 

 

Az új 800 VARIO a legnépszerűbb nagytraktor, amely kompakt felépítésével, rugalmasságával és teljesítőképességével mindenkit lenyűgöz. Akár 280 lóerős teljesítményével nem csak a szántóföldön mutatja meg erejét, de közúton, szállításkor is kiválóan használható. Részleteiben átgondolt, köszönthetően a hatékonyságot növelő, intelligens technológiák alkalmazásának, mint pl. VarioGrip keréknyomás-szabályozó rendszer, a párhuzamvezetés, és még számtalan más részlet. Az üzemanyag-megtakarítás pedig amúgy is magától értetődő a FENDT-nél.

A motor visctronic hűtőventillátor-vezérléssel szerelt a kevesebb hőveszteség és nagyobb hatékonyság érdekében. Ezen túl automatikus hűtőtisztítás is lehetséges a hűtőventillátor-lapátok programozott elfordításával. A dupla turbófeltöltő és a dupla levegő-közteshűtő teltebb nyomatékgörbét, robbanékonyabb, jobb gyorsulást és több vonóerőt biztosít. A passzív részecskeszűrő tisztításához nincs szükség külön gázolaj befecskendezésére. A karbantartási menü a Varioterminálban a kötelező szervizek és karbantartások emlékeztetésére szolgál és további két szabadon programozható emlékeztető beállítását teszi lehetővé. Kettő helyett három magasnyomású befecskendezőszivattyú, irányított AdBlue befecskendezés 6-furatú befecskendező fúvókán keresztül, új hengerfej szélesebb gáttal a szelepek között a hosszabb élettartam érdekében és nem utolsósorban az acéldugattyúk használata által megnőtt azok tartóssága, stabilitása is.

 

 

A fokozatmentes Vario hajtóműnek köszönhetően akár 10%-al jobb területteljesítmény érhető el a terhelés alatt kapcsoló hajtóművekkel szemben. Ezzel időt, energiát és pénzt takaríthat meg. A fokozatmentes haladás révén megszűnik a rángás, ezáltal a munkagép amortizációja, kopása is kisebb lesz és a vezetés élménnyé válik. A sebesség 20 m/h-tól 60 km/h-ig tetszőlegesen, a TLT fordulatszámtól függetlenül beállítható és a teljes munkavégzés alatt tartható.

VarioGrip: gyárilag integrált keréknyomás szabályzórendszer az akár a 10%-al nagyobb vonóerő, a kisebb talajtaposás és abroncskopás érdekében. A rendszerrel a gyakori szántóföld-közút váltások esetén a gumiabroncs nyomás változtatására fordított idő csökkenthető és növelhető a szállítási teljesítmény.

• A szántóföldön: kisebb keréknyomás, nagyobb érintkezési felület az abroncson, hatékonyabb talajfogás, kisebb mértékű csúszás, akár 8 %-kal nagyobb területteljesítmény és kevesebb üzemanyag-fogyasztás. Akár 10 %-kal nagyobb vonóerő, megnövekedett talajtermelékenység és terméshozam, hosszabb élettartamú abroncsok.

• A közutakon: nagyobb keréknyomás, kicsi gördülési ellenállás, üzemanyag-megtakarítás, nagyobb menetbiztonság, hosszabb élettartamú abroncsok (10 000 üzemóra alatt fél gumiabroncs-garnitúrával kevesebb kopás).

A külön hajtómű- és hidraulikaolaj-háztartásnak köszönhetően hosszabb olajcsere intervallumok, kiemelkedően jobb hatásfok érhető el, amely az üzemeltetési költségek csökkenését is jelenti. A különálló olajtartályok további előnye, hogy a hajtóműbe nem kerülhet szennyeződés. 

 

 

A hátsó emelőmű nem csak emelni képes a munkagépeket, hanem az emelőkarok lefelé is nyomhatók a kettős működésű munkahengerekkel. Ennek pl. egy kerékszereléskor akár a szántóföldön is nagy haszna lehet.

Kis önsúly (9,5 t) a kisebb talajtaposás, gazdaságosabb szállítás érdekében, amely a 14 (60 km/h), ill. 16 (40/50 km/h) tonna megengedett össztömeggel párosulva kiemelkedően nagy terhelhetőséget eredményez.

A kényelmes vezetést számtalan kisebb-nagyobb technikai megoldás szolgálja, amelyek a gépkezelő teljesítményét, valamint a gép használhatóságát és újraértékesíthetőségét is segítik. Csak felsorolásszerűen ezek közül néhány. szintszabályozott, rugózott, karbantartásmentes (nincs zsírzó szem) független kerékfelfüggesztés. VarioActive kormány (Profiplus): változó kormányáttétel, mely segíti a táblavégi gyorsabb megfordulást. Opcionálisan tolt üzemmód: a kormánykerék, pedálok és a teljes vezetőülés megfordításával a gépkezelő a traktorban a motornak háttal ülve kezelheti az összes kezelőszervet és a traktor emelőművére függesztett munkagépet. VarioGuide párhuzamvezető rendszer (robotkormányzás) és automatikus dokumentáció (VarioDoc) hűtő-, ill. melegen tartó doboz az italok és ételek számára.

 

A széria 828-as tagja egy HORSCH TIGER MT-vel fog bemutatózni Mezőfalván 2017. május 31. és június 1. napokon! Az AXIÁL szeretettel várja az érdeklődőket!

Programok, nyitva tartás, helyszín, térkép és egyéb információk: www.szantofoldinapok.hu