Annaburger újdonság Hannoverből

Annaburger újdonság Hannoverből

2017. december 05. kedd.
  (Gépek)

A 2017-es hannoveri Agritechnica kiállítás rengeteg újdonságot sorakoztatott fel a mezőgazdasági technika és technológia területéről. A kiállítók között volt az Annaburger is, aki a termény betakarítás és logisztika területén jelentkezett innovációval.

Egy átrakókocsiról van szó, az új HTS 34.16 típusról. Az Annaburger ezen pótkocsi családja már jól ismert korábbról, hisz nagyban hozzájárulnak a betakarítási munkák hatékonyabb és gyorsabb elvégzéséhez. Ez az új hatalmas, 46 m3-es kapacitással rendelkezik, de a gyártó az ürítési sebesség növelése érdekében nagyobb átrakó csigát is tervezett, mely 600 mm átmérőjével 20 m3/perc ürítési teljesítményre képes. Változás a korábbi modellekhez képest, hogy a csiga szöge 43⁰-os tartományban állítható. Ennek köszönhetően a maximális ürítési magasság 5,7 m, illetve ha nagyobb távolságot akarunk a szállító jármű és az átrakókocsi között, az akár 3,2 m is lehet. Annak érdekében, hogy a járművek közti távolság növelése ne eredményezzen jelentős magasságvesztést, a csiga végére kérhetünk egy 2,3 m-es surrantót, ami hidraulikusan csukható.

 

 

A hidraulikus tridem felfüggesztés, a hidraulikusan csillapított vonórúd és a szabványos elektronikus kényszerkormányzás garantálja a magas vezetési kényelmet és a menetstabilitást.

A speciálisan kialakított V-alakú vonórúd és az alváz súlytöbblet nélkül eredményez nagyobb stabilitást. Az UniScale súlymérő rendszer opcionális, melynek segítségével már a területen közvetlenül megmérhető a betakarított termény. 

Az átrakókocsi két külön kamrával történő felszerelése lehetővé teszi például a műtrágya és vetőmag egyszerre történő kiszállítását a vetőgépekhez. Ezen anyagok precíz kitárolását segíti az opcióban rendelhető hidraulikus meghajtású csiga.

 

További információt az Annaburger gépekről területi képviselőinktől kaphat!

 

Szöveg: Sebesi István, termékmenedzser

Forrás és kép: Annaburger