Agritechnica 2017: Horsch újdonságok 3. rész

Agritechnica 2017: Horsch újdonságok 3. rész

2017. október 26. csütörtök.
  (Gépek)

A Horsch fejlesztéseket bemutató cikksorozat harmadik részét láthatják, melyben a forgóboronával és fronttartállyal szerelt Express 4 KR vetőgépről, valamint a RowControlról, a sorelzárás új funkciójáról tájékozódhatnak.

Horsch Express 4 KR vetőgép forgóboronával és partner FT fronttartállyal

A Horsch Express KR 4 három pont függesztésű vetőgép forgóboronával már 4 méteres munkaszélességben, összecsukható változatban is elérhető a Partner FT frontfüggesztésű magtartállyal kiegészülve.

 

 

Az Express 4 KR a merev gerendelyes változat mellett most már összecsukható változatban is rendelkezésre áll, mely max. 3 méter szállítási szélességgel rendelkezik. Az Express KR 4 a Horsch univerzális vetőgép függesztett kivitelben - a már bizonyított TurboDisc duplatárcsás csoroszlyákkal felszerelve - Kredo forgóboronával kombinálva új megoldást kínál. A 4 KR választhatóan trapéz gyűrűs hengerrel vagy tüskés hengerrel szerelhető fel. A forgóborona 14 boronafoga tökéletes magágyat biztosít a legnehezebb körülmények között is. A munkasebessége akár 13 km / h lehet. Az összecsukható verziónál is egyszerű és gyors gépbeállítás lehetséges, mint pl: a magágy és vetési mélységé.

 

 

Az optimális súlyeloszlás érdekében az összecsukható Express KR 4 az 1.600 literes Partner FT fronttartállyal kombinálható. A frontfüggesztésű Partner FT kompakt kialakítása jó kilátást tesz lehetővé traktorból előre. Ugyanakkor a feltöltés is jól kivitelezhető homlok- vagy teleszkópos rakodóval. Az opcionálisan rendelkezésre álló kiegészítő pótsúlyokkal a Partner FT (700 kg üres súly) további 360 kg pótsúllyal terhelhető. A traktor így optimálisan kiegyensúlyozott akkor is, ha a fronttartály üres. Az optimális talajvédelemhez és visszatömörítéshez a fronttartályhoz különböző előtömörítő (Packer) is rendelhető, a pótsúly helyett. Választható egy 280 kg súlyú RollPack henger, vagy 230 kg-os gumikerekes henger.

Az adagolónál levő elektronikus féloldali lezárással lehetséges az átfedések csökkentése a vetés során.

A SectionControllal kombinálva a vetés során automatikus féloldali lezárás is megoldható GPS által vezérelve.

 

HIRDETÉS

 

Az új Horsch SectionControl elosztó torony, a RowControl - új szintű pontosság a soronkénti elzárásban

A 2017-es Agritechnicán bemutatásra kerül az új SectionControl elosztó torony, a RowControl soronkénti elzárással az univerzális vetéstechnikáknál, mint például a Pronto vagy Express család esetében. Ez azt jelenti, hogy az átfedések és az ablakos vetés már a múlté. Vetőmagot, műtrágyát és a mikrogranulátumot takarít meg. A sávokat pontosan lehet vetni anélkül, hogy átfedések lennének, ezzel egy magas állománysűrűséget lehet elérni. A sorelzárás mindegyik sorban bekapcsolható, így a nyomtávolság és -szélesség egymástól függetlenül megvalósítható.

 

 

A Horsch RowControl elosztó tornyot a kifinomult vető- és légáram jellemzi. Képes soronként  elzárni és ezáltal nem befolyásolja a gépen a keresztirányú eloszlást.

A gyakorlatban azonban a használat függvényében ésszerű az egyes sorokat  kis csoportokba rendezni. Az elosztó torony fejlesztésével a Horsch továbbra is követi az utat az egyszerűen kezelhető vetési pontosság tovább növelésében.

2018-ban a Pronto DC első modelljei elérhetők a RowControl elosztó tornyával.

 

Kép: Horsch, Lectura press

Forrás: agronaplo.hu