Agrifac permetező LEGO-ból (+videó)

Agrifac permetező LEGO-ból (+videó)

2017. augusztus 11. péntek.
  (Gépek)

Aki úgy gondolja, hogy a LEGO csak gyerekeknek való, nagyobbat nem is tévedhetne! Ezt a dán óriás is felismerte és az elmúlt évtizedekben sorra adja ki sorozatait, amelyek idősebbek, esetleg kifejezetten felnőttek számára készülnek.

Például 2016 novemberében adtuk hírül, hogy 1977 darabos készletet szenteltek a CLAAS XERION típusnak, amely a CLAAS első igazi LEGO készlete. Persze, a LEGO és a mezőgazdasági gépek rajongói már régóta építenek általános, esetleg más TECHNIC készletek felhasználásával olyan maketteket, melyek az adott típus jellegzetességeit adják vissza hűen.

 

 

Így tett Paul Klopp is, aki 16 éves létére mérnököket megszégyenítő módon egyre nagyobb kihívásokat állít maga elé és egyre bonyolultabb gépeket rak össze a világhíres dán építőkockából. Weboldalán láthatunk targoncáról, lánctalpas kotróról, buszról, daruról, és egy önjáró permetezőgépről, az Agrifac Condorról is LEGO modellt.

A permetezőgép bizony nem egy könnyen állt össze, hat hónapos kemény munka eredménye. Szerencsére azonban Paul megosztotta velünk munkáját, így most mi megcsodálhatjuk a gépet.

 

 

Az Agrifac Condor típusú modelljét egyébként igazi mérnökei úgy tervezték, hogy egyidejűleg legyen a leghatékonyabb, a leggazdaságosabb, a legergonómikusabb és a legkörnyezettudatosabb önjáró permetezőgép a piacon. Legfőbb elemei, melyek magasan emelik ki piactársai közül az egyedülálló alváz, a 200 cm szabad hasmagasság, a robosztus és stabil szórókeret, a teljesen automatikus öblítés, illetve a változtatható cseppméret beállítási lehetősége, amely akár 50 százalékkel is megnövelheti a munkateljesítményt. Az Agrifac Condorról IDE kattintva kaphat bővebb információt!

 

Szöveg: Szabó Gábor, termékmenedzser és Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Agrifac / Paul Klopp