A terepek ura: Hyundai HX az ÉBSZ-en

A terepek ura: Hyundai HX az ÉBSZ-en

2017. augusztus 22. kedd.
  (Gépek)

Az Építőgép-forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége (ÉBSZ) 2017. szeptember 14-16. napokon hatodik alkalommal rendezi meg nagyszabású kiállítását, melyen az AXIÁL Kft. Építő- és Anyagmozgató Gépüzletága is jelen lesz.

Az új HX sorozatban ötvöződik a legkorszerűbb kotrógép-technológia az „okos” újdonságokkal. Ma kétségkívül a Hyundai érti legjobban a gépkezelő szükségleteit és kívánságait. Ezért is visszük el Önöknek 2017. szeptember 14. és 16. között a széria egy modelljét a tököli reptéren megrendezésre kerülő ÉBSZ kiállításra.

A Hyundai cég három alapelve a megbízhatóság, a termelékenység és a tartósság. A legjobb kezelhetőséget biztosítja a legnehezebb munkafeltételek között is. A fejlesztés során szigorú teszteknek vetették alá a gép minden porcikáját és tulajdonságát. Kezelőjének egy érintésébe kerül a motor teljesítményének, vagy a klímának a szabályozása a korábbinál 10%-kal tágasabb, csendes, biztonságos és kényelmes vezetőfülkében. Központosított kapcsolók teszik lehetővé a karbamid szint és egyéb paraméterek kényelmes ellenőrzését is.

A Miracast rendszer alapján saját okostelefonjának Wi-Fi-jén éri el a szolgáltatásokat, a nagy képernyőn, legyen az navigáció, szörfözés a világhálón, video nézegetés, vagy zenehallgatás.

 

 

A videokamera rendszer kilenc különböző nézetet magába foglaló látómezőt nyújt, személyeket vagy veszélyes tárgyakat már 5 méter távolságból felismerve. A kezelő minimális zaj- és vibrációs terhelésnek van kitéve. A vezetőülés minden irányban beállítható, kartámaszos. A fáradtságot elektrohidraulikus kezelőkar küszöböli ki. Az AAVM nem más, mint egy továbbfejlesztett körkörös képet adó megfigyelő kamera rendszer. A forgógém motoros rögzítése nagyobb menetsebességet és stabilitást eredményez. 

A HX sorozat természetesen technikailag is csúcsteljesítményt nyújt. A felépítmény és a munkaeszközök mind tartós kialakításúak a nagy kopásállóságú fedőlemeztől az erősített csapszeg-, persely- és polimer betéttárcsákig, a nagy nyomásállóságú hidraulikus tömlőktől a tartós hűtőmodulig és a megnövelt élettartamú motor levegőszűrőig. A nagy teljesítményű Stage IV motor több, mint 12%-kal gazdaságosabb üzemanyag fogyasztású riválisainál. Új a kipufogó- és a karbamid rendszer, a hűtőrendszer és az oldalsó szellőző nyílások is.

A HX sorozat egyszerűen karbantartható a tömített motortérnek, a teljesen kinyitható motortér fedélnek köszönhetően. A cég szervizpont-hálózata mindig elérhető az ügyfelek számára. 

A HX sorozat figyelemreméltó lépést tett a termelékenység terén is: 5%-kal rövidebb idő alatt képes a tehergépkocsik megrakására, és akár 4%-kal is gyorsabban végzi el a talajegyengető munkákat. A saját tervezésű, elismerésre méltó teljesítményű fordító-, és menetmotorok növelik a kotrógép tartósságát és hatékonyságát. A fordító motor mechanikai hatásfoka 30 tonna lett! A stabilitást biztosítja a gém „úsztatásának” szabályozása, amely hatékonyabbá teszi a talajegyengetési munkákat.

 

A HX modellekről bővebb információt területi képviselőinktől kaphat, akikkel személyesen is találkozhat az ÉBSZ kiállításon, az AXIÁL standon! Szeretettel várjuk!

 

Szöveg: Kövecs Bálint, építő- és anyagmozgató gépüzletág igazgató

Kép: Hyundai