A Manitou design díjat nyert

A Manitou design díjat nyert

2018. január 05. péntek.
  (Gépek)

A Manitou Francia Dizájn Csillaga elismerést kapott. A díjjal a formatervezésért, a kutatás-fejlesztésért felelős osztályok munkáját ismerték el, melyek a teleszkópos rakodó stílusán, ergonómiáján és funkcionalitásán javítottak.

Az APCI (Ügynökség az Ipari Alkotások Elősegítéséért) Párizsban a Manitout az „Étoile du Design Made In France”, azaz a Francia Dizájn Csillaga elismeréssel tüntette ki.

A Dizájn Csillagai ceremónián, Párizs kulturális központjában, a Centre Georges-Pompidou-ban nyújtották át a Manitou mérnökeinek az „Étoile du Design Made In France”, azaz a Francia Dizájn Csillaga díjat. Ezzel a kitüntetéssel, melyet az APCI ügynökség ítél oda, a formatervezésért, illetve a kutatás-fejlesztésért felelős részlegek munkáját ismerték el, amelyek a teleszkópos rakodót ergonomikusabbá és még inkább funkcionálissá tették. Több mint 160 modell közül érdemelte ki a Manitou teleszkópos rakodója az elismerést. 

 

 

A 30 fős zsűrit, melyet az ipari dizájn szektor legbefolyásosabb személyiségei alkotják, elbűvölte a széria „zsiványos” kinézete, az erőt és agresszivitást sugárzó feszes, éles vonalai. A díjat a Gazdasági és Pénzügyminisztérium képviseletében Benjamin Griveaux államtitkár adta át.

Thierry Lehmann, a NewAg sorozat tervezője és projektvezetője elmesélte, hogyan született meg a koncepció: „A 2000-es év előtt az anyagmozgatási piacon még csak kis mértékben voltunk jelen, de akkor már megpróbáltuk egy új modellsorozat dizájnjának alapjait megalkotni. A NewAg-sorozatnál a felhasználó kényelmét tettük a fejlesztések középpontjába, egyértelmű hangsúllyal a biztonságon.  Az Easy-Step megoldással egyszerű a belépés a fülkébe, s a joystick-kal még optimálisabb a kezelés. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gépkezelőnél a mozgásszervi rendellenességek kialakulásának esélyét nagymértékben csökkentsük. Nagyon dinamikus dizájn mellett döntöttünk, mely hatékonyságot, robusztusságot és erőt közvetít.

A Manitou Csoport a NewAg sorozat fejlesztése közben 8 szabadalmat jelentett be, s a munkában a három év alatt több mint 150 munkatárs vett részt. A fejlesztés mérlege összesen 100 000 munkaóra, a termék tesztelése pedig több mint 120 000 munkaórán keresztül tartott. 

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: agrarheute.com