A HYUNDAI R30Z-9AK mini-kotró premier az ÉBSZ kiállításon

A HYUNDAI R30Z-9AK mini-kotró premier az ÉBSZ kiállításon

2017. július 19. szerda.
  (Gépek)

Az R30Z-9AK kompakt, zéró farseprésű kialakítású gép, mellyel szűk helyen is könnyű dolgozni, mint például közeli épületek vagy belső terek esetén. A kotró tolólapja sokoldalú, hatékony és stabil munkavégzést biztosít. Hazai premierje szeptemberben lesz.

Az Építőgép-forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége (ÉBSZ) 2017. szeptember 14-16-án rendezi meg az ÉBSZ Építőgép Kiállítást, ahol az AXIÁL Kft. is kiállít. Cégünk Építő- és Anyagmozgató Gépüzletága ráadásul itt mutatja be hazánkban először a HYUNDAI R30Z-9AK típusú mini-kotrógépet, amelynek önsúlya fülkével együtt 3005 kg.

Az új típus nemcsak kompakt és fürge, hanem tekintélyes erővel is bír. Meghajtásáról egy megbízható, takarékos, alacsony zajszinten üzemelő Kubota D1305-ös 4 hengeres, vízhűtéses motor gondoskodik, melynek névleges teljesítménye 18.5 kW, azaz 24.9 LE. 

Az R30Z-9AK precízen megtervezett hidraulika rendszere a gyors működést és a finom szabályozást ötvözi. A gépet hosszú élettartamra tervezték, a kotró kialakítása során szem előtt tartották a működési költségek csökkentését, pl. csapágypersely-kenés 250 üzemóra után, illetve az alkatrészek, pl. a polimer alátéteket kopásállóságát. Az ugyancsak hosszú élettartamú a hidraulika szűrőket és a hidraulika olajat társították a hűtő- és elfűtő rendszerekhez, amelyek kitolják a karbantartási idő szükségességét, egyúttal csökkentik a gép állásidejét. A négyirányú, arányos hidraulika-vezérlés opcióként érhető el az R30Z-9AK típusnál.

 

 

A közel 3 tonnás gép kényelmes, tágas utastérrel szerelt. A kabin ergonomikus kialakítású, csökkentett zajszint és jó láthatóság jellemzi. A gépkezelő könnyen átállíthatja igényei szerint az ülést, a pedálok hozzáférése is komfortos.

Az R30Z-9AK fülke erős szerkezetű, nagy szakítószilárdságú acélból készült a hegesztett alsó és felső keret. A beépített biztonságizár-rendszer megakadályozza a kabinból történő kilépést, ha aktív a hidraulika-vezérlés. A hidraulikus funkciók egy, a bal oldali konzolon található biztonsági karral egyszerűen kikapcsolhatók. A billenthető bal oldali konzol pedig megkönnyíti a gépkezelő be- és kilépést a fülkéből.

Az új HYUNDAI kotró rendelkezik egy automatikus hajtásszabályozó rendszerrel, amely nagysebességű haladás és a motort érő nagy terhelés esetén automatikusan csökkenti a terhelést és a sebességét.

A kotró monitoring rendszere hét figyelmeztető jelzést tartalmaz a kényelmes és hatékony munkavégzés érdekében, mint pl. motorolajnyomást, akkumulátor-töltöttséget, motor hűtőfolyadék hőmérsékletet és üzemanyagszintet jelző lámpa. Ezek folyamatosan mutatják a gép teljesítményét az üzemeltetőnek.

Az új családtag 2030 mm-es gémmel és maximum 1350 mm-es kanálszárral rendelkezik. A maximális ásási mélység 2720 mm, a gép szélessége 1550 mm, fülke magassága 2500 mm. 300 mm széles gumihevederekkel szerelt a járószerkezet.

 

A kotrót azon felhasználók számára ajánljuk, akiknek egy megbízható és termelékeny gépre van szükségük. További információt kollégáinktól kaphat, forduljon hozzájuk bizalommal akár most, akár a szeptember 14-16. napokon, a tököli reptéren megrendezésre kerülő ÉBSZ kiállításon!