Újabb rekord született a jánoshalmi traktoros ballagáson

Újabb rekord született a jánoshalmi traktoros ballagáson

2017. május 08. hétfő.
  (Blog)

A jánoshalmi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium idén újra megrendezte a már harminchat éves hagyománnyal rendelkező, gépfelvonulással egybekötött ballagását. Az ünnepélyen minden évben szép számmal vannak jelen axiálos gépek is.

A szakiskola diákjai már elsős koruktól tervezgetik, hogy ők is egyszer majd ők is végigvonulnak a városon a feldíszített traktorokkal. A végzős diákot ismét kitettek magukért, szalagokkal, lufikkal, helységnévtáblákkal díszítették fel a gépeiket. A gyülekezés és az indulás helyszíne most is a szokásos helyszín, a Kettőshegy dűlő volt. A tavalyi rekordot sikerült megdönteniük, bár most ezt nem tervezték.

Míg az elmúlt évi ballagáson 121 felvonuló géppel új rekordot értek el, ma viszont ezt is túlszárnyalták: 122 járművel búcsúztak el a végzős diákok az iskolájuktól, egyben új magyarországi rekordot állítottak fel. A traktoros felvonulás igazi látványosság, a jánoshalmi utcák mellé legalább ezer nézőt vonzott.

A felvonult gépek között volt jó néhány manaxos, illetve axiálos gép is, valamint partnereink tőlünk vásárolt erőgépei, köztük a jánoshalmi iskola traktora is jelen volt. Axiálos és manaxos gépekkel azok a diákok ballagtak, akik cégcsoportunknál voltak szakmai gyakorlaton a tanév során.

 

Sok sikert a ballagóknak és továbbra is csak ilyen lelkesen! ;)

 

Forrás és kép: halasinfo.hu