Több diák választotta az agrárszakképzést idén, szükség is van rájuk!

Több diák választotta az agrárszakképzést idén, szükség is van rájuk!

2017. szeptember 04. hétfő.
  (Blog)

Az agrárium sikerességének egyik legfontosabb záloga a jól képzett, korszerű gyakorlati tudás birtokában lévő szakemberek sokasága – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Kaposváron. 

Az agrártárca vezetője az Földművelésügyi Minisztérium Agrárszakképző Iskoláinak Országos Tanévnyitó ünnepségén mondott beszédében rámutatott: a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában 47 intézmény 62 helyszínen, a tavalyinál valamivel több, 21 ezer diákkal kezdi meg az idei tanévet.

A minisztérium a második legnagyobb intézményfenntartóként vesz részt a szakképzésben, ezért kötelessége, hogy intézményei korszerű tudást adjanak, elhelyezkedési lehetőséget biztosítsanak az ágazatban, kielégítsék a munkaerőpiac igényeit - fogalmazott.

 

 

Fazekas Sándor, a Kaposvári Egyetem egyik nagyelőadójában tartott eseményen iskolaigazgatók, pedagógusok, diákok előtt szólt arról, hogy a felsőoktatási intézmény szomszédságában működő Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola teljesítménye és kihasználtsága kiváló, tanulói létszáma a 2009/2010-es tanév óta átlagosan évente harminccal nő.

Az iskola magas színvonalú működése nagymértékben hozzájárul a magyar mezőgazdaság további erősödéséhez, hazai és nemzetközi versenyképességének növeléséhez, a szakemberek utánpótlásának biztosításához - közölte. Hozzátette: az intézmény értékes része a képzés fejlesztésével az agrárium, a vidéki megélhetés segítésére létrehozott FM-iskolahálózatnak.

A miniszter kitért arra, hogy komoly kihívás a mezőgazdasági szakmák presztízsének visszaállítása. Ennek érdekében a tanárok odaadással, kitartással dolgoznak, de "a diákok is elszánt munkát vállalnak", a szaktárca pedig azon is dolgozik, hogy kellő forrást biztosítson az iskolák fejlesztéseihez.

 

A Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanulóinak száma a 2009/2010-es tanév óta átlagosan évente harminccal nő.

 

Forrás és kép: Agronaplo.hu