Naprakészen Monosemből és Sulkyból

Naprakészen Monosemből és Sulkyból

2016. december 21. szerda.
  (Blog)

Kollégáink, Csiszár Tamás szervizmérnök és Lisz Péter termékmenedzser a Monosem és a Sulky gyárban járt továbbképzésen, ahol az elmúlt 1,5 év változásait, valamint újdonságait ismertették velük. Az alábbiakban az ő rövid beszámolójukat olvashatják.

 

A program a franciaországi Chateaubourgban vette kezdetét, a Sulky gyár oktatóközpontjában, ahol 1,5 napos személyre szabott továbbképzésen vettünk részt. Mivel a francia piac jelentős mértékben visszaesett, ezért az export fejlesztésére helyez nagy hangsúly a beszállító a jövőben. A kurzuson áttekintettük a gépek opcióit, az árlista változásait, a garanciális ügyeket és az oktatás lényeges részét képezte az Econov műtrágyaszóró GPS-szakaszvezérlő beállításai, valamint a Sulky gyári ISOBUS rendszer ismertetése, továbbá a márka saját termináljának, a Müller Quartz 800 beállításainak átbeszélése.

 

 

Ezek után Largeasseban, a Monosemnél folytattuk az oktatást, akik az elmúlt 1,5 évben rengeteget fejlődtek. Itt már több nemzet csapatával együtt – legyen, bolgár, holland – kaptunk felvilágosítást a fejlesztésekről, amelyeket külön tréningmenedzser egy nagyon színvonalas oktatóteremben ismertetett. Az oktatónk kitért a konkurencia apró megoldásaira, a precízen beállítható szakaszolás távolság-késleltetésre is. A tanultakat egy E-drive szimulátoron, valamint a bemutatóteremben elhelyezett 12 soros szintén E-drive vetőgépen tudtuk gyakorolni, illetve kipróbálni. A beszállító fejlesztett egy olyan váztípust, amely a 8-12 soros variáció használatát könnyíti meg. Van olyan vázuk, ami 12 sorban 45 cm sortáv, és 22 perc alatt tárcsacserével együtt átszerelhető 8 sorra 75 cm kukorica sortávra.

 

Egy szó, mint száz nagyon komoly oktatási anyagokat és összehasonlítások tudtunk begyűjteni, melyeket szolgáltatásainkon keresztül közvetíthetünk partnereink felé is.

 

Szöveg és képek: Csiszár Tamás szervizmérnök, Lisz Péter termékmenedzser