Nagy lendülettel indult a tavasz 2. rész (+videó)

Nagy lendülettel indult a tavasz 2. rész (+videó)

2017. április 04. kedd.
  (Blog)

Ahogy beköszöntött a jó idő, úgy egyre több sport- és szabadidős rendezvényt szerveznek országszerte. Természetesen ezeken az axiálos kollégák is előszeretettel vesznek részt, az alábbiakban ezekről olvashatnak.

XII. Böllhoff Tóparti-Futóparti

2017. április 2-án, vasárnap rendezték meg Agárdon az AXIÁL által is támogatott Tóparit-futópartit, melynek főszervezője Pók János, székesfehérvári boltvezető volt. A versenyre több mint 1000-en jelentkeztek és a futás a Velencei-tó körüli útvonalon zajlott. A táv 2/3 maraton, azaz 28 km volt, melyet Baranyiné Hutai Anikó marketingmenedzser és Indruck Richárd alkatrész értékesítő kollégáink sikeresen teljesítettek.

Ragyogóan meleg, napsütéses időben, néhol egy kis szembeszéllel Baranyiné Hutai Anikó, 3 óra 4 perc 55 másodperces idővel, Indruck Richárd pedig 2 óra 34 perccel teljesítette a távot. Anikó így nyilatkozott az eredményéről: „Nagyon szuper szerintem, mert volt némi sérülésem, örültem egyáltalán, hogy megcsináltam. A többiek folyamatosan lelkesítettek, amikor éppen kezdtem elfáradni 20 km után, így végül könnyebben célba értem.”

A rendezvényen egyébként a szívbeteg gyermekeket is támogatták. A futókat arra sarkallták, hogy hozzanak magukkal egy-egy apró plüss szívet, amit a helyi kórház szívbeteg gyermekeinek juttattak el Beck Mónika Magyarország Szív Futónagykövetének segítségével.

 

 

Spartan Race

Természetes és mesterséges akadályokkal tarkított több kilométer hosszú versenypályán emberfeletti erővel küzdötte át magát három axiálos kolléga a hétvégén, Bondor Debóra kontroller, Umenhoffer Péter marketingizgató és Tóth István alkatrészes területi képviselő. Igen, jól sejtik, ez a Spartan Race verseny, amelyen több mint hétezren vettek részt idén Veszprémben.

 

 

Az extrém sport kategóriába tartozó, amerikai eredetű rendezvényen felnőtt és gyerek kategória is volt. A résztvevők néhány fős csapatba verődve indultak a megmérettetésen (kollégáink különböző csapatokban indultak), ahol 20-nál is több akadály várta a versenyzőket, akiket csak spártaiaknak (szerk. Az ókori Görögország egyik legjelentősebb városállamának lakói, akiket gyermekkoruk óta harcra edzettek, katonának neveltek.) becéznek.

 

 

A spártaiaknak változatos akadályokkal kellett megküzdeniük: meredek emelkedők megmászásával, hidegvizű patakmedren történő átkeléssel, függeszkedéssel, négyütemű fekvőtámaszokkal, stb. és mindezt természetesen rohamtempóban futva és úszva tették.

Bondor Debóra a 7,03 km hosszú, 164 m szintemelkedésű és 25 akadályú pályát 1:59:36 másodperc alatt teljesítette, ezzel az 5620. helyezést érte el. Tóth István az 1755. helyet szerezte meg 1:24:39 másodperces idejével. Umenhoffer Péter pedig 1676. lett, mindössze 1:16:21 másodpercbe telt átküzdeni magát a pályán.

 

Gratulálunk! Csak így tovább!

 

Forrás és kép: Baranyiné Hutai Anikó marketingmenedzser, Umenhoffer Péter marketingigazgató