Kicsi a világ

Kicsi a világ

2015. június 25. csütörtök.
  (Blog)
Vidék Kaland felkészítő napos cikkemben már említést tettem, hogy azzal a bizonyos 724-es Fendt géppel nem Kecskeméten találkoztam először. Most erről kicsit bővebben!

 

 

Ahol dolgozom (erről később) február közepén még volt pár hektár szántatlan terület, ebből kifolyólag érkezett meg hozzánk a traktor. Egészen pontosan ez egy bemutató traktor, amit az AXIÁL-on keresztül lehet kérni kipróbálásra pár nap erejéig, de pontosabban bizonyos üzemóra időtartamra. Természetesen kezelőpilóta is párosult a traktorhoz, nevezetesen Pál József személyében.

 

 

Ahogy az a képeken is látszik ez már az új 700-as széria traktorai közül való volt. Itt kell megjegyeznem, hogy a nagy rajongásom ellenére egy valami valahogy nem tetszik rajta, ez pedig ez a teljes panoráma ablaküveg. Nekem a régi 700-as széria kialakítása ilyen téren jobban tetszett vagy a mostani 900-as.

Mondjuk, abban bizony tényleg nagy előny volt a nagyobb a látótér, és ha egy homlokrakodó is társul a traktor elejére, akkor sokkal egyszerűbb a kilátás. Nah, de ettől függetlenül a többi adottsága mind kinézetre, mind belsőleg és teljesítményileg is nagyszerűnek bizonyult.

 

 

Egy 4-es Gregoire Besson váltva forgató eke volt mögötte, amit könnyedén vitt, de szerintem egy 5-ös ekét is elbírt volna simán, sőt. Az érdekes, amin mondjuk már meg se lepődök, hogy a kezelőpilóta itt is csak először azt hitte viccelnek vele, mikor a főnök mondta, hogy van egy csaj traktoros is. Ugyanis első nap én nem láttam a gépet, csak második nap végén mikor bejöttek a telepre. Már messziről hallottam, hogy jönnek, így nekem se kellett sok és mentem is szemügyre venni a masinát. Aztán Józsi mondta, hogy nyugodtan be is ülhetek és mehetek is vele, ha akarok. Erre nemet nem lehetett mondani! :)

 

 

Ekkor csak beparkoltam a helyére, másnap jött el a gyereknap! Már szántottam is vele és tényleg nem okozott csalódást hozta a Fendt traktoroktól megszokottakat és elvártakat. Amikor az ember beül egy Fendtbe azt rögtön érzi, nem hiába az a Fendt szlogen: Aki vezet, Fendtet vezet.

Ami a legjobb volt az egészben, hogy miután 3 napot nálunk volt a gép, tőlünk vagy 4 km-re lévő másik gazdasághoz került, ahol legnagyobb mázlimra az egyik haverom is dolgozik. Szerintem mondani se kell, hogy akkor is meglátogattam. :)

 


De csak, hogy kicsit éreztessem a fanatizmusom a Fendt iránt. Ugye egész nap dolgoztam és olyan 8-nál előbb sose értem haza, de utána még képes voltam elmenni a haveromhoz, hogy mehessek vele egy kört. Volt, hogy egész éjszaka, vagy másnap hajnalig kint voltunk. Aznap kicsit fáradt voltam meló közben, de ennyit simán megért.

Így történt a találkozásom a kicsikével, aztán ugye a Vidék Kaland felkészítő napon, mikor megláttam, mondom ez a gép nekem ismerős aztán láttam a rendszámot és tudtam ez az a traktor. Ekkor ugye más kezelőpilóta volt vele, de mikor beültem mondtam is, hogy ezt a gépet én ismerem, már amennyire abban az egy hétben meglehetett ismerni. Mindenesetre kicsi a világ! ;)

 

HugIldi


Ja és tudjátok...

Traktoros szív, traktoros lélek. Traktoros leszek, amíg élek.