Két hónap múlva itt az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Két hónap múlva itt az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

2017. március 31. péntek.
  (Blog)

Az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva az ország egyik legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye lesz, amit a NAK a MEGFOSZ-szal közösen szervez, közel 40 hektáros területen.

A képen Harsányi Zsolt és Győrffy Balázs

 

Munkagépek terepen

Az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva az ország egyik legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye lesz, amit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervez, közel 40 hektáros területen.

Kíváncsi, mire képesek a nagy monstrumok, munkaeszközök, gépek hétköznapi, szántóföldi körülmények között? Nem csak egy kiállítóterem falai közt nézné meg, hanem „akcióban”, esetleg ki is próbálná őket? Május 31-én és június 1-jén megteheti személyesen, Mezőfalván! A Mezőfalvai Zrt. területén, mintegy tíz hektáron dübörögnek majd több tízezernyi lóerővel a mezőgazdasági gépek és gépkapcsolatok.

Időpont: 2017. május 31. – június 1., helyszín a Fejér megyei Mezőfalva.

 

 

Újszerű rendezvény a szervezők szemével

Győrffy Balázs NAK-elnök: „A kamara számos külföldi példát alapul véve, azokat a magyar viszonyokra alkalmazva szervezi meg szántóföldi napokat. Azt a célt tűztük ki, hogy ez a két nap széles körű tájékozódási pont legyen a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett a demóparcelláknál termesztéstechnológiai újdonságokkal is készülünk, hogy aztán az első kézből kapott információkat a gazdák beépíthessék a napi munkába. Kiemelt figyelmet szentelünk a precíziós gazdálkodásnak is, megmutatva, hogyan működnek ezen eszközök a gyakorlatban.”

Harsányi Zsolt MEGFOSZ-elnök: „A hagyományteremtő rendezvénynek idén a permetezés lesz a fókuszában. A fővárosi AgrárgépShow-n is az átlagnál nagyobb érdeklődés mutatkozott ez iránt, így várhatóan júniusban is jelentős lesz a figyelem, másfelől a környezetvédelmi szempontú gazdálkodás miatt szintén előtérben van a permetezés.”

 

 

Agrárgépek munka közben

Mezőfalván az állógépes bemutató mellett egy helyen, egy időben lehet megtekinteni a széles körű gépkínálatot és az új technológiákat a gyakorlatban. Az állógépes bemutató mellett a NAK és a hazai mezőgazdasági gépforgalmazók, gépgyártók nagyon fontosnak tartják, hogy ezeket az újdonságokat szántóföldi körülmények között, látványos, gyakorlati bemutatókkal is közel hozzák az érdeklődőknek.

 

Növénykultúrák bemutatója – most kerül a földbe a „kiállítási anyag”

2017. március közepétől április elejéig-közepéig kerülnek elvetésre a mezőfalvai vetéstechnológiai terepen az ősszel kialakított mikroparcellákba számos kiállító cég „termékei” , amiket a tavasszal nitrogénnel fejtrágyázunk, majd növényvédelemben részesítünk. Mindezzel (pártatlan gondozás mellett!) lehetőség nyílik arra, hogy a legújabb nemesítési és kutatási eredményeket egy helyen bemutassák ezek a cégek, olyan fajtákat, hibrideket, amelyek nagy és biztonságos termést ígérnek a gazdáknak.

 

 

Technika és technológia – a gyakorlatban

• fajtasorok, mikroparcellák bemutatása

• az ország egyik legnagyobb szántóföldi mozgó- és állógép bemutatója

• a legkorszerűbb technológiák

• egy helyen megtalálható a szektor teljes kínálata

• gyakorlati és statikus bemutató

• testközelből megismerhetőek a gépek, kipróbálhatók a technológiák

• élő precíziós gazdálkodási bemutatók

• látványos próbapályán géptesztek

• ingyenes belépés és parkolás

• családi programok

 

A I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow rendezvényen az AXIÁL Kft. is ott lesz! 

 

Forrás: NAK

Képek: NAK, LANDINI, FENDT, CLAAS, MEGFOSZ