Filléresből csapatós autó (+videó)

Filléresből csapatós autó (+videó)

2017. június 15. csütörtök.
  (Blog)

Avagy Vályi Pisti, a Speedzone újságírója hogyan szerzett be és alakít át egy 1995-ös C280 Elegance Mercedest drift autóvá a 2017. augusztus 26-27-én megrendezésre kerülő Hódmezőrületre.

Pisti által csodarendezvényként aposztrofált Hódmezőrület másodszor kerül megrendezésre az AXIÁL szervezésében a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. telephelyén. Tavaly több ezer látogatót vonzott az ingyenes esemény, ahol a bátor jelentkezők az anyósülésen ki is próbálhatták a csapatást. Sokaknak megugrott az adrenalin szintje a pörgéstől, csúszkálástól és füstorkántól, miközben a sofőrök több tízmilliós mezőgazdasági gépeket kerülgettek.

Az idei sem ígér kevesebbet, sőt! A bokori traktormajális mintájára lesz veterán mezőgazdasági gép és old timer autó kiállítás, gyerekprogramokkal készülünk és persze a főattrakció, a driftelés most sem marad el. A nagy készülődésben jött rá Vályi Pisti, hogy időközben eladta a szürke csacsit, ami egy E36-os kupé BMW volt rövid difivel, M50-es kicsi motorral, okosított kormányszöggel, hidrós kézivel, vagyis nincs mivel jönnie.

 

 

A diftguru sokáig filozofált milyen masina lenne jó alternatívának, így került képbe a W202-es C-Mercedes. ”Előnyei, hogy sok van belőle, fillérekért kapható és a Mercedes olcsón méri a lóerőt, olcsóbban, mint a BMW. Nagy hátránya vele szemben az, hogy a nagyobb, erősebb benzinmotorokhoz kéziváltót találni nehezebb, mint hajszálat Vin Diesel tarkóján, ugyanis leginkább nincs, vagy ha van is, akkor aranyáron.” – írja.

Ahogy Pisti már írta a világ összes pénzét rá lehetne költeni, amit nem szeretne, szóval költséghatékonyan és gyorsan kellene kivitelezni a projektet. Végül ezért döntött a 280-as sorhatos M104 motor mellett. A következő problémát az előbb említett kéziváltó jelentette, ami nincs mese, kell a gépre, de rámosolygott a szerencse és talált is egy ideális driftautó jelöltet egy külföldi licitoldalon, amelyet alig 150 ezer forintnyi euróért+szállítási költség meg is szerzett.

A Speedzone Facebook videója szerint június 12-én megérkezett a csapatósautó-alap, és a beágyazott videón az első indítást is végignézhetjük. Persze lesz még mit csinálni ezen a nem mai darabon, de reméljük, hogy Pisti a munkálatokról is beszámol.

 

Addig se feledje senki Hódmezőrület, 2017. augusztus 26-27. Hódmezővásárhelyen!

 

Teljes cikk, forrás és kép: Speedzone.hu