Ez a közösség sosem pihen!

Ez a közösség sosem pihen!

2017. május 18. csütörtök.
  (Blog)

Büszkék vagyunk arra, hogy egy aktív közösséghez tartozhatunk, ezért vezetőségünk és kollégáink is rengeteget tesznek. Olykor egyénileg, néha pedig csoportos programokon veszünk részt, de egy biztos, sosem tétlenkedünk.

AXIÁL Horgásznap

2017. május 13-án szervezték meg az AXIÁL Horgásznapot, melyre nem első alkalommal került sor. Most az Izsáki Horgászpark adott otthont a rendezvénynek, ahol axiálos munkatársak, illetve családtagjaik, 50 horgász és 20 kísérő élvezte a programot.

A helyet jól sikerült megválasztani, szép volt a környezet, a tóból 2-10 kg közötti pontyokat vettek ki. Voltak, akik versenyeztek, de olyanok is akadtak, akik csak szerelemből, a sport és a kikapcsolódás kedvéért horgásztak. Az eső a tavalyi évhez hasonlóan most sem kímélte a csapatot, délig szép idő volt, onnantól viszont komoly esőzés indult.

A legtöbb pontyot Benke Gábor, alkatrészes termékmenedzser fogta, szám szerint 9 darabot, de a második és a harmadik helyezett nem sokkal maradt el tőle. A horgásznap az axiálos hagyományokhoz híven közös főzéssel-étkezéssel zárult.

 

 

Egy igazi sportember

Pók János, székesfehérvári boltvezető kollégánk az utóbbi időben három futóversenyen is részt vett. A CEP Fehérvár Félmaratonon 1:32:01-es idővel abszolútban 237 indulóból 35., korosztályában pedig 4. lett. Szoros küzdelemben, mindössze 7 másodperccel csúszott le a dobogóról. Janó fia, és a szintén axiálos Indruck Richárd is teljesítette távot.

Janó, aki esténként minden bizonnyal nem a TV-t nézi otthon ezek után a móri Ezerjó Félmaratonra nevezett, amelyet 1:38:06-os idővel zárt. Abszolútban 158 indulóból 14-ként végzett, korosztályos eredményt viszont itt nem hirdettek. A sportember szerint eléggé kemény pálya volt, több mint 400 méteres szintemelkedéssel.

A május 6-án Szekszárdon startolt Borvidék Félmaraton egy 28 km-es verseny, ahol 2:34:19-es idővel abszolútban 524 indulóból 44., korosztályában pedig 5. lett a kolléga. Janót fia itt is elkísérte, aki derekasan helyt állt a versenyen.

„A szekszárdi borvidéket idén nyolcadik alkalommal keresztül-kasul átszelő verseny leghosszabb, 28 km-es távján indulókra hét domb megmászása vár, a szintkülönbség 788 méter lesz. Eddig még soha nem tűztek ki ilyen hosszú és meredek pályát a szervezők. Az ország egyik legnehezebb versenye komoly erőpróbát jelent a felkészült futóknak is.” – írta a Teol.hu.

Janó már a következő versenyére edz, ami a hónap végén zajló Keszthely Maraton lesz.

Gratulálunk minden sportolónak!

 

Szöveg és kép: Koszorus Gábor alkatrészüzletág-igazgató, Pók János boltvezető

Felhasznált forrás: Teol.hu