Egy régi történet: HTZ T-150K

Egy régi történet: HTZ T-150K

2017. augusztus 24. csütörtök.
  (Blog)

Néhány, a hétvégi Hódmezőrületre jelentkező veteránjármű-tulajdonos hozzájárult, hogy már a kiállítást megelőzően megosszunk néhány információt gépéről. Cikksorozatunk legfrissebb írásában Maszlag Imre HTZ T-150K típusú erőgépéről olvashat.

A T-150K típusú traktort az ukrán Harkov Traktorgyár (HTZ) gyártotta az 1970-es évek elejétől. A gép négykerék-meghajtású, modelljei 165 lóerőnél kezdődnek, motorja hathengeres, vízhűtéses, négyütemű, turbófeltöltős dízelmotor. Az indítómotor kétütemű benzinmotor, melynek indítása elektromos önindítóval történik. A sebességváltómű mechanikus, négyfokozatú. A váltót mászó és szorzó fokozatokkal is kiegészítették, így összesen 12 előre és 4 hátrameneti fokozat kapcsolható. További információt a Magyar Mezőgéparchívum honlapján találhat!

 

Maszlag Imre 2004-ben vásárolta meg a gépet, amely nagyon rossz műszaki állapotban volt. Teljesen egyedül, 6 hónap alatt javította fel. Olyannyira ügyelt a részletekre, hogy a gép az eredeti színét is visszakapta. Imre azt is elmondta, hogy: „Igaz, még ez a gép nem 30 éves, de ezt a típust, ilyen műszaki állapotban nagyon ritkán látni. Gazdaságunkban talajmunkára és szállításra használom.” Az 1993-as HTZ T-150K további különlegessége, hogy eredetileg a széria 12 előremeneti sebességet tartalmaz, ezzel szemben a Maszlag Imre tulajdanámban lévő 16-ot.

 

Köszönjük Imrének, hogy megosztotta velünk történetét! A HTZ T-150K erőgépet 2017. augusztus 26-27-én, szombat-vasárnap láthatja Hódmezővásárhelyen a 47-es főút 195. km-nél, a Hód-Mezőgazda Zrt. telephelyén. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

További információ: www.hodmezorulet.hu

 

Forrás és kép: Maszlag Imre veteránjármű-tulajdonos, Magyar Mezőgéparchívum

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser