Aki számít a magyar géppiacon, az itt kiállít

Aki számít a magyar géppiacon, az itt kiállít

2017. január 05. csütörtök.
  (Blog)

Exkluzív információk az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow kulisszái mögül. Az Agroinform.hu Ganczer Gábort, a Hungexpo vezérigazgatóját kérdezte, a cikkre kattintva elolvashatja a vele készült rövid riportot.

– Fejlődött a szervezet, és hatalmas növekedést értünk el a rendezvények számában is, sőt még a 2015-ös évet is sikerült felülmúlni, ami azért nagy siker, mert abban az évben volt OMÉK. A kétévenkénti hatás minden páratlan évben jó, minden párosban kedvezőtlen, de 2016-ban sikerült kompenzálni a kiesést. Jó évet zártunk – számolt be Ganczer Gábor.

 

 

A Hungexpo vezérigazgatója elmondta, hogy 2017-ben nagyobb terhelés várható a kiállításokat illetően, és a nemzetközi rendezvények száma is növekszik. A 2016-os év sikerei között megemlítette a Bocuse d’Or és a Sirha kiállításokat, melyek szervesen kapcsolódnak a mezőgazdasághoz és az agráriumhoz.

 

 

Az AGROmashEXPO olyannyira sikeresnek mondható, hogy a pavilonszám bővülésétől remélik, hogy a jövőben nem kell elutasítani jelentkezőket. A 45 ezres látogatószámot figyelembe véve elmondható, hogy a rendezvény lebonyolítása nem könnyű feladat. Logisztika szempontjából is komoly kihívást jelent, hiszen nem egy fiatal területről van szó, és az infrastruktúra sem mindenhol a legmegfelelőbb, ezért óriási odafigyelést és profi előkészítést igényel.

Az elmúlt években nagyon sokat változott, fejlődött az AGROmashEXPO, különösen amióta az AgrárgépShow-val egy időben rendezik meg. Aki számít a magyar géppiacon, az itt kiállít. „De fontos mindig a megújulás” – tette hozzá Ganczer Gábor.

 

 

Megkérdeztük, hogyan látja a vezérigazgató: az agrárium szereplőinek fiatalodása, a generációváltás mennyire érinti a kiállításokat?

- A kiállítók egyértelműen igénylik, hogy jelen legyenek a fiatalok, és a MEGFOSZ is rendkívül sokat tesz azért, hogy idevonzza őket, hiszen ma már nagyon komoly életpályamodellt is el lehet képzelni az agráriumban, és egyre több fiatalt csábít ez a lehetőség. Természetesen ez jó hatással van a szakmára is, hiszen ezzel együtt nagyobb térhódítást nyernek a különböző innovációk, és modern technológiák, melyek iránt a fiatalok fogékonyabbak – nyilatkozta.

 

 

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a Hungexpo életében az AGROmashEXPO mennyire fontos – a rendezvények sorában dobogós helyen áll?

Az agráriumban számunkra a legfontosabb rendezvény, és a dobogó felső fokán áll – válaszolta a vezérigazgató.

A kiállításon – szinte most már megszokott módon – egy rangos bemutatkozással készül a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége, ahol a hazai mezőgépgyártás színe-java felvonul. Újdonságként a Fórum színpadon mindennap lesz egy kétórás programjuk, ahol a hazai mezőgépgyártás különböző szegleteit mutatják be, és annak a helyzetét, jövőjét vitatják meg.

 

Képek: Váradi Viktor

Forrás: agroinform.com