A Manitou Americas a Harvey hurrikán károsultjainak adományozott

A Manitou Americas a Harvey hurrikán károsultjainak adományozott

2017. október 11. szerda.
  (Blog)

A Harvey hurrikán által érintett közösségek és családok támogatása érdekében a Manitou Americas 10.000 dollárt adományozott az Amerikai Vöröskeresztnek, valamint Manitou Challenge néven adományozási kampányt hirdetett.

Gondolunk azokra, akiket a pusztító vihar érintett és készen kell állnunk a támogatásunkra.” – mondta Rick Alton, a Manitou Group CEP (szerk. Compact Equipment Product – Kompakt berendezéseket gyártó) osztály elnöke. „Szerencsénk van, hogy erős és elkötelezett beszállítókkal rendelkezünk, és velük együtt reméljük, hogy hatással leszünk a segélyezési erőfeszítésekre, amint a családok és vállalkozások elkezdik a helyreállítási folyamatot.

 

 

A Harvey hurrikán négyes erősségű trópusi ciklon volt, amely 2017 augusztusában tombolt a Karib-tenger és a Mexikói-öböl térségében. A meteorológusok augusztus 17-én észlelték először, végül augusztus 31-re gyengült le, majd oszlott fel. A Harvey először a Karib-tenger keleti részén okozott károkat, de az Egyesült Államokat (Texas, Louisiana) is érintette a jelenség. Texas állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett és evakuálást rendelt el. Egyes helyeken azzal adtak nyomatékot az evakuáció fontosságának, hogy felszólították a hátramaradó lakosokat, filctollal írják rá alkarjukra a nevüket és a társadalombiztosítási számukat, hogy a mentőalakulatok számára megkönnyítsék a holttestek azonosítását. A károk és áldozatok első hullámát a szél, a második hullámát a rendkívüli heves esőzés okozta. Két robbanás is történt Houston közelében egy vegyi üzemben. A robbanásokat a cég előre jelezte, ugyanis a gyárat elborító víz miatt le kellett kapcsolni az áramot, így nem működtek a hűtőberendezések. Az árvizek ideiglenesen megbénították az olajfinomítók termelését, a finomított kőolajtermékeket szállító csővezeték is leállt, víz alá került. A texasi kormányzó szeptember eleji becslése szerint a Harvey hurrikán 150-180 milliárd dolláros kárt okozott, és mintegy 50 ember vesztette életét a mostoha időjárás és az árvíz miatt. Több mint egymillió ember kényszerült elhagyni otthonát, és körülbelül 200.000 lakóház károsodott vagy vált lakhatatlanná.

 

A Manitou Americas székhelye West Bend, Wisconsin és Gehl, Manitou, Mustang márkanevek alatt értékesített építőipari- és raktártechnológiai gépek széles választékát kínálja. A vállalatnak három termelő létesítménye van az Egyesült Államokban, köztük egy Wacoban, Texasban. A Manitou Americas viszonteladói hálózata az egész országra kiterjed, ebből 30 kereskedő Texasban található.

A Harvey hurrikán szoros üzleti partnereink, családtagjaik és barátaik ezreit érinti és támogatni szeretnénk őket ezekben a kihívásokkal teli időkben.” – mondta Martin Simard, a wacoi létesítmény vezetője. „Sürgetem a partnereinket, hogy támogassák az erőfeszítéseket a Manitou Challenge kampányon és az Amerikai Vöröskereszten keresztül.

A Manitou Challenge kampány eddig összegyűjt összegét, az adományozás menetét az Amerikai Vöröskereszt honlapján, a www.redcross.org/manitou-pub oldalon láthatja.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Gehl, Wikipédia