Városfelfedezők a cégcsoport soraiban

Városfelfedezők a cégcsoport soraiban

2017. október 10. kedd.
  (Axiál)

Október 7-én, szombaton immáron 18. alkalommal szerveztünk „Challenge Day” néven sportnapot az AXIÁL Cégcsoport munkatársainak és családtagjaiknak. A Baján zajló eseményen több szabadidős program közül is válogathattak az érdeklődők.

Focival, horgászversennyel, városfelfedező játékkal, gyerekprogramokkal és ebéddel készültek a szervezők a cégcsoport kollégáinak, valamint azok közeli hozzátartozóiknak. A rendezvény már hagyomány, ilyenkor az ország különböző pontjain dolgozó munkatársak csapatokba szerveződnek és közösen indulnak az izgalmas megmérettetéseken, melyek nem titkolt szándéka a barátkozás, a csapatépítés és természetesen a szórakozás.

Viszonylag új, mindössze három éves a Városfelfedező Verseny, amelyet azok számára szerveztek kolléganőink, akik nem elhivatott futballisták vagy horgászok, de mégis szerettek volna részt venni ezen a közösségi eseményen. A kezdeményezés olyannyira jól sikerült, hogy 2017-ben már két útvonalon, három kategóriában is nekivágtak a csoportok Baja város felfedezésének.

 

A képen a Csipet csapat - fotó: Fekete Gábor

 

A játék szervezésében a Rejtvények nyomában csapata működött közre, akiket minden bizonnyal Baja egyik legnépszerűbb programjait szervező vállalkozásaként tartanak jelenleg számon. A városban zajló, különböző hosszúságú és nehézségű nyomozós játékaikra rengetegen jelentkeznek, hiszen minden korosztály számára tartogatnak kihívást.

 

A képen a Gyilkos elmék csapat - fotó: Tamásné Schultz Alexandra

 

A „Krimi túra” alapkoncepciója szerint Busz Szilveszter, akit csak Szili nyomozónak hívnak elakad egy gyilkosság nyomozása során. Segítségként társat kap maga mellé a csavaros eszű tudósnő, Brenen Teri személyében. Ki kell deríteniük, ki az áldozat és mi történt vele pontosan. A játékosok nyomozási szakértőként segítik az ügy megoldását.

„Az aranybogrács nyomában” története szerint a város honatyái nagy gondban vannak. Az útvesztőket és rejtvényeket kedvelő bűnöző, TaLÁNY ellopta az Aranybográcshoz vezető térképet. A térkép nélkül nem tudják, hol rejtőzik a város ereklyéje, amelyben az első bajai halászlé főtt. A rejtvény megoldását a játékosok segítik.

A nehézségi szintet tekintve „Az aranybogrács nyomában” időigényesebb és bonyolultabb feladatsort tartalmazott, de ez nem vette el a csoportok kedvét, szép számmal indultak mindkét játékon. A „Krimi túrán” összesen 11 csapat (35 fő), „Az aranybogrács nyomában” játékon pedig 6 csapat (18 fő) vett részt. Valamennyi játékos élvezte a nyomozást, miközben Baja egy-egy nevezetességeihez is elkalauzolták őket, így a vidéki kollégák is jobban megismerhették az AXIÁL központnak otthont adó települést.

 

III. AXIÁL Városfelfedező Verseny díjazottai:

 

„Krimi túra” családi kategória:

Leggyorsabb csapat: Columbo Team (Torgyik Attila családja)

Legeredményesebb csapat: Csipet csapat (Szabadosné Bergmann Adrienn és családja)

 

„Krimi túra” felnőtt kategória:

Leggyorsabb csapat: Magellán(y)ok (Dunai Edit, Gyulavári Noémi, Kaszap Andrea)

Legeredményesebb csapat: Gyilkos elmék (Czinkócziné Tóth Gabriella, Tamásné Schultz Alexandra)

 

„Az aranybogrács nyomában” kategória:

Leggyorsabb csapat: Tücsök Team (Györök Zoltán és családja)

Legeredményesebb csapat: Kalandorok (Felső-Nagy Andrea, Forintos Tamara, Nagy Adrienn)

 

Gratulálunk a nyerteseknek!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Felhasznált forrás: rejtvenyeknyomaban.hu